Pentru că nu au trecut pe zebră, 311 pietoni au avut de-a face cu poliţia!

Distribuie:

În perioada 31 octombrie – 06 noiembrie a.c., poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au desfăşurat activităţi specifice pentru creşterea gradului de siguranţă în timpul deplasărilor pe drumurile publice.

Acţiunile au vizat îndeosebi conducătorii de autovehicule care nu acordă prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumurilor publice, precum şi indisciplina pietonală.

Astfel, au fost aplicate 311 sancţiuni contravenţionale pietonilor depistaţi în timp ce traversau strada prin locuri nepermise.

De asemenea, faţă de  56 de conducători auto care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public s-a luat măsura sancţionării contravenţionale precum şi cea de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile.

Totodată, polițiștii au aplicat 645 de sancțiuni contravenționale pentru alte abateri la regimul rutier.

Vă reamintim că potrivit Codului Rutier, traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni constituie contravenţie şi se sancţionează cu 2 sau 3 puncte amendă.

Conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii sunt sancţionaţi cu 4 sau 5 puncte amendă, împotriva acestora fiind dispusă  şi măsura reţinerii permisului de conducere.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro