O jandarmeriţă dâmboviţeană, premiată cu certificat de excelenţă de chinezi, pentru “arte marţiale””

Joi, 30 mai a.c., în prezenţa unei delegaţii oficiale din Republica Populară Chineză, conduse de domnul colonel superior XU CHAO, şeful Statului Major la Comandamentul Provincial Jiangsu, din cadrul Trupelor Poliţiei Înarmate Populare Chineze, a avut loc ceremonia de încheiere a Stagiului în domeniul artelor marţiale, care s-a desfăşurat la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi de la Gheorgheni, din judeţul Harghita.

În cadrul ceremoniei, cei 60 de jandarmi care au participat la stagiul de pregătire, au primit atestate din partea instructorilor chinezi, care le certifică aptitudinile dobândite în domeniul artelor marţiale.

Dintre aceştia, 20 de jandarmi, printre care şi plt. Nicoleta Tănăsoiu-subofiţer în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, au fost apreciaţi în mod deosebit de către instructorii chinezi, pentru rezultatele obţinute şi au fost recompensaţi cu certificate de excelenţă în domeniul artelor marţiale.

La finalul ceremoniei, sub îndrumarea instructorilor chinezi, jandarmii au prezentat o serie de exerciţii demonstrative, în cadrul cărora au exemplificat procedee de lupte chinezeşti, exerciţii de arte marţiale (demonstraţii cu săbii) şi demonstraţii de luptă în stilul Sanda.

Tot cu acest prilej, delegaţia chineză a mulţumit conducerii Centrului de Pregătire al Jandarmeriei, care a găzduit stagiul, pentru modul profesionist în care a fost organizată întreaga activitate şi a apreciat nivelul foarte bun de pregătire al jandarmilor români.

 

Informaţii suplimentare:

În perioada 13 – 31 mai a.c., 60 de jandarmi au participat la un Stagiu de pregătire în domeniul artelor marţiale, sub îndrumarea a trei instructori chinezi (experţi în domeniul artelor marţiale), din cadrul Trupelor Poliţiei Înarmate Populare Chineze.

La acest stagiu, care a avut loc la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni, din judeţul Harghita, a participat personal selecţionat din toate unităţile teritoriale ale Jandarmeriei Române, care  îşi desfăşoară activitatea în structurile de ordine publică.

Practicarea artelor marţiale contribuie substanţial la îmbunătăţirea forţei şi abilităţii jandarmilor, la antrenarea în ceea ce priveşte capacitatea de autoapărare, dar şi din punct de vedere psihologic.

Jandarmii au fost instruiţi după modelul Trupelor Poliţiei Înarmate Populare Chineze, într-un stil de luptă fără armă.

La finalul stagiului, jandarmii au fost evaluaţi de către instructorii chinezi,  absolvenţii primind atestate, care le certifică aptitudinile dobândite în domeniul artelor marţiale.

Din anul 2003 şi până în prezent, la nivelul Jandarmeriei Române au avut loc opt Stagii de pregătire în domeniul artelor marţiale”, desfăşurate în baza bunelor relaţii de cooperare, existente între Jandarmeria Română şi Trupele Poliţiei Înarmate Populare Chineze.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL IJJ DÂMBOVIŢA

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro