Magistrații au decis: Miliardarul Ioan Niculae rămâne în Penitenciarul Găeşti!

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au admis, astăzi, contestaţia depusă de procurorii DNA la decizia Judecătoriei Găeşti, respingând cererea de eliberare condiţionată din închisoare a lui Ioan Niculae. Acesta va rămâne încarcerat în Penitenciarul Găești. La termenul din ianuarie, omul de afaceri a avut o reacţie şocantă în faţa judecătorilor Tribunalului Dâmboviţa: “Mai bine mă condamnaţi pe viaţă decît să mă plimbaţi şi să daţi atîtea temene. Vă rog să nu mai ţineţi cont de cele cinci cărţi! Cu sau fără cele 150 de zile, eu am ispăşit suficient pedeapsa. Am scris, dar mai mult am muncit la atelier. Am făcut treabă bună şi m-am integrat!” a spus acesta. Ieșirea nervoasă nu i-a convins însă pe magistrați.

Miliardarul Ioan Niculae a fost trimis în judecată în ianuarie 2012, pentru că ar fi finanţat ilegal campania electorală a lui Mircea Geoană cu un milion de euro. Propunerea de a „contribui” la campania lui Mircea Geoană i-ar fi fost făcută de un alt condamnat din dosar, fostul șef al Consiliului Județean Brăila, preşedintele filialei județene a PSD, Gheorghe Bunea Stancu. Omul de afaceri a acceptat, însă a pus o condiţie: să poată influenţa decizia alegerii miniştrilor economiei și a şefilor Romgaz şi Transgaz. Ţinta lui Ioan Niculae era, spun procurorii, să obţină gaze ieftine pentru firmele sale.

Soluţia: Soluţionare – admite cererea
Soluţia pe scurt În baza art. 4251 alin. 7, pct. 2, lit. a Cod procedură penală admite contestaţia formulată de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţia şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciu Teritorial Ploieşti, împotriva sentinţei penale nr. 1923/21.10.2015 pronunţată de Judecătoria Găeşti în dosarul nr. 4344/232/2015 privind pe condamnatul Niculae Ioan, deţinut în Penitenciarul Găeşti, şi în consecinţă: Desfiinţează sentinţa penală atacată şi rejudecând respinge propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din Penitenciarul Găeşti pentru condamnatul Niculae Ioan. Fixează termen pentru reiterarea cererii de liberare condiţionată după data de 19.05.2016. În baza art.275 pct. 4, alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare în sumă de 90 de lei vor rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 19.02.2016.
Data pronunţării 19/02/2016

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro