Irineu Popescu, 4 ani și 6 luni cu executare! Decizia este definitivă

Irineu Popescu, fostul lider PNTCD Dâmbovița, va face pușcărie pentru rambursări ilegale de TVA. Astăzi, Curtea de Apel Pitești a dat o sentință definitivă prin care Irineu Popescu alături de alte persoane, a primit o condamnare cu executare. Instanța a decis totodată interzicerea unor drepturi pe perioada executării pedepsei

Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă o treime din pedeapsa de 3 ani închisoare, în total pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare în condiţiile art. 60 Cod penal şi 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) Cod penal. În baza art. 65 alin. 1 Cod penal, dispune interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a), b), g) Cod penal pe perioada executării pedepsei.

Pe lângă închisoare, Popescu trebuie în solidar cu firma Dâmbovița Construcții să plătească peste 3 milioane de lei.

Inculpatul POPESCU IRINEU în solidar cu partea responsabilă civilmente SC DÂMBOVIŢA CONSTRUCŢII SA (cu sediul în Târgovişte, str. Şos. Găeşti nr. 10, judeţul Dâmboviţa), prin administrator judiciar Bălan Mădălin, la suma totală de 3.050.456 lei din care 1.292.262,5 lei reprezentând taxe şi impozite sustrase de la plata către bugetul consolidat al statului (corespunzător infracţiunii de evaziune fiscală) şi suma de 1.758.193,5 lei reprezentând suma disimulată (corespunzător infracţiunii de spălare de bani).

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată pe Irineu Popescu împreună cu alţi 4 inculpaţi în data de 13 aprilie 2012, acuzându-i că „în calitate de reprezentanţi ai societăţilor comerciale menţionate, s-au asociat în vederea obţinerii unor sume consistente de bani de la bugetul de stat prin folosirea acestor firme pe care, după încasarea sumelor, le-au falimentat şi le-au înstrăinat. Concret, aceştia au indus în eroare autorităţile financiar-fiscale solicitând rambursări ilegale de TVA”. Firma Dâmbovița Construcții este, la acest moment, în faliment.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro