Interlopul Danezu, bănuit că a omorât în penitenciar! Victima – un alt deținut

Daniel Uță, zis Danezu, interlopul care l-a lovit cu o sticlă în cap pe agentul Codruţ Oprea, poliţist al IPJ Dâmboviţa, este bănuit de omor. Danezu a agresat un alt deţinut al Penitencirului Mărgineni, unde este încarcerat, care, ulterior, a murit.  Ancheta se derulează sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

Incidentul seamănă izbitor cu cel în care Danezu l-a băgat în comă pe polițistul Codruț Oprea, pentru care se află în penitenciar, cu o pedeapsa de 12 ani de închisoare. Colegul de detenție a fost lovit tot pe la spate în cap și a căzut cu capul de beton intrând în comă. Medicii nu au putut să îi salveze viața.

 Surse din Penitenciarul Margineni spun că a fost un conflict spontan, la orele prânzului, în curtea de plimbare. Daniel Uţă s-a năpustit asupra celuilalt deținut, cel mai probabil, după un schimb dur de replici. Până să apuce gardinierii să intervină, Danezu l-a bătut măr pe individ. Acesta din urmă a fost luat de o ambulanţă din penitenciar şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din capitală, unde a murit. Bărbatul avea 35 de ani.

Pe 2 iulie, Tribunalul Dâmbovița a dispus:

În temeiul disp. art.226 alin. 1 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, în dosarul nr.171/P/2015 şi în consecinţă: În temeiul disp. art. 226 alin. 2 Cod procedură rap. la art.223 alin. 2 din acelaşi cod şi cu referire la art. 202 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Uţă George-Daniel, în prezent aflat în Penitenciarul Mărgineni, condamnat definitiv în altă cauză, pe o durată de 30 de zile începând cu data de 02.07.2015 şi până la data de 31.07.2015 inclusiv. În temeiul disp. art.230 Cod procedură penală dispune emiterea de îndată pe numele inculpatului a mandatului de arestare preventivă în sensul celor mai sus dispuse. 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro