Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3702/3703
16-1-2022

Instanța i-a prelungit perioada de arest fostului șef al pașapoartelor dâmbovițene, Șerban Dumitru

Şerban Dumitru (angajat în cadrul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei Dâmboviţa, fost şef al Serviciului de Paşapoarte Dâmboviţa) este acuzat de procurorii DNA că alături de alte persoane  a falsificat mai multe acte de identitate (cărţi de identitate, permise de conducere, paşapoarte, etc.) care permiteau migranţilor trecerea frauduloasă a frontierei de stat precum şi accesul liber pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene.

Şerban a fost reţinut pe 6 octombrie după o serie de percheziţii. Procurorii DNA au cerut arest preventiv pentru 30 de zile, ulterior solicitând prelungirea stării de arest. Cererea lor a fost admisă de Curtea de Apel Ploieşti. Decizia nu este definitivă.

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT, Biroul Teritorial Dâmboviţa în dosarul nr. 1/D/P/2013 În baza art. 234 alin. 1 Cpp rap la art. 236 alin. 1 şi 2 Cpp dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaților: OKOMBI REMY FERNAND OSCAR, PETRACHE ION, NICULA MIHAI SANDU pe o perioadă de 30 zile, începând cu 24 octombrie 2015 şi până la 22 noiembrie 2015 inclusiv, precum şi a inculpaţilor MOLDOVAN DĂNUŢ-NICOLAE, ŞERBAN DUMITRU RĂDUCANU IONUŢ-NINEL, pe o perioadă de 17 zile, începând cu 6 noiembrie 2015 şi până la 22 noiembrie 2015 inclusiv Măsura dispusă se comunică administraţiei locului de deţinere care o va aduce de îndată la cunoştinţa persoanelor private de libertate. Conform art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate vor rămân în sarcina statului, onorariul cuvenit traducătorului autorizat de limba franceză, urmând a din decontat din fondurile Ministerului Justiţiei, conform facturilor fiscale ataşate. Cu drept de contesta?ie în 48 ore de la comunicare pentru Ministerul Public şi pentru inculpații aflați în stare de arest preventiv.

Distribuie:

One thought on “Instanța i-a prelungit perioada de arest fostului șef al pașapoartelor dâmbovițene, Șerban Dumitru

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media