Hoţii de brazi muncesc de zor. La fel şi poliţiştii!

În ziua de 09 decembrie 2011, lucrătorii Secţiilor de Poliţie Rurală Moreni şi Voineşti au organizat şi executat acţiuni pe linia transportului ilegal de material lemnos, ocazie cu care a fost depistat numitul P.V., de 30 de ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară un număr de 200 de pomi de crăciun, fără a îndeplini condiţiile legale de transport.
Totodată, pe DN 72, au fost depistaţi numiţii C.V., de 32 de ani şi C.G., de 29 de ani, ambii din comuna Filipeşti de Pădure, care transportau material lemnos esenţă fag, stejar şi tei,   fără a avea documente legale de provenienţă.
Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a celor trei bărbaţi, întreaga cantitate de material lemnos fiind confiscată.
 
În ziua de 10 decembrie a.c., lucrători din cadrul Poliţiei oraşului Fieni şi Secţiei de Poliţie rurală Fieni au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii sustragerilor de material lemnos, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă, asigurării cu pază a obiectivelor şi pe linia respectării legislaţiei în domeniul drepturilor de autor şi conexe, ocazie cu care au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6100 lei, totodată, fiind confiscate 30 de coroniţe din cetină de brad şi 600 de ţigarete.
Pe raza comunei Moroieni au fost depistaţi numiţii O.I., de 25 de ani şi S.M., de 33 de ani, ambii din localitate, care au pătruns cu intenţie în arii protejate ale Fondului Forestier Naţional, de unde au scos din rădăcină un arbore de esenţă molid.
Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută şi pedepsită de articolul 108 alin. 1, litera a) şi alin. 2, literele a) şi d) din Legea 46/2008, totodată dispunându-se confiscarea materialului lemnos.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro