GURA FOII: Abia se ținea pe picioare de la alcool, dar a plecat cu bicicleta la drum

Foto: arhiva

La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii din Dâmbovița au sancționat contravențional 23 de persoane pe care le-au depistat în timp ce se deplasau cu bicicleta, deși consumaseră băuturi alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, acestea au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,08 și 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel mai cherchelit a fost un bărbat din Gura Foii, pentru care etilotestul a arătat 1, 20 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ultima perioadă, mai multe accidente au avut la bază indisciplina în trafic a bicicliștilor, mulți dintre ei sub influența alcoolului.

Poliția atenționează asupra faptului că regulile de circulație nu se aplică doar șoferilor, ci și bicicliștilor și pietonilor.

Poliţia rutieră le reamintește bicicliştilor:

  • Respectați cu stricteţe regulile de circulaţie, atât pentru siguranţa dumneavoastră, cât şi a celorlalți participanţi la trafic. Echipați-vă corespunzător bicicleta!
  • Nu vă deplasați cu bicicleta dacă vă aflați sub influenţa alcoolului, a substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
  • Nu transportați și nu trageți obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea bicicletei ori circulaţia celorlalți participanţi la trafic.
  • Semnalizați din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.
  • Manifestați atenţie sporită în zona intersecţiilor. Este necesar să opriți la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteți continua deplasarea în condiţii de siguranţă.
  • Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.
  • Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi vestă și articole vestimentare cu accesorii reflectorizante! Mare atenție la deplasările cu bicicleta în condiții de vizibilitate redusă!
  • Și nu uitați: în conformitate cu prevederile legale în vigoare, bicicliştilor le este interzis să circule atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă sau zăpadă.

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro