Ghenosu, pe podiumul unui concurs hipic din Târgovişte, cu cai de zeci de mii de euro

Florin Pârjol, zis Ghenosu, a participat astăzi la un concurs hipic desfăşurat în Târgovişte, cu ocazia sărbătorii tradiţionale a bulgărilor din Cartierul Matei Voievod – Paştele Cailor. Ghenosu şi familia sa locuiesc în acest cartier târgoviştean. Caii înscrişi în concurs de Ghenosu, două exemplare minunate din rasa Frizian de Olanda, costă pe puţin 10 000 de euro fiecare, pe piaţa de profil. Juriul a acordat echipajului locul al II-lea.

În cartierul târgoviştean, localnicii cresc, încă, zeci de cai. Mulţi dintre ei sunt cai de rasă, foarte scumpi,  care nu mai sunt folosiţi la muncile agricole ca pe vremuri, ci doar sunt etalaţi cu ocazia sărbătorii Paştele Cailor, unică în România.  Atunci gospodarii bulgari ţin ritualuri străvechi care atestă legătura dintre oameni şi cabaline.


Temut în lumea interlopă, Ghenosu este, însă, apreciat de mare parte din localnici care nu se feresc să spună că de la eliberarea acestuia, de frică, romii nu mai calcă culturile de legume şi zarzavat din care trăiesc bulgarii târgovişteni. Ghenosu a fost eliberat din închisoare în vara lui 2016,  după 5 ani de închisoare pentru şantaj şi infracţiuni informatice.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca