Gazeta lui Tolontan cu ochii pe Târgoviște: 10 000 de euro pe zi pentru baschet și volei, timp de 2 ani

Alocarile financiare fabuloase catre CSM Targoviste, din bugetul comunitatii locale, au devenit subiect principal pentru presa centrala. Dupa ce MDI TV a prezentat, luni de-a randul, cum visteria Primariei Targoviste e golita de sportive si antrenori veniti de peste mari si tari, totul sub obladuirea autoritatilor locale, cazul a fost preluat de Gazeta Sporturilor, cotidian care a pornit si investigatia in celebra problema a dezinfectantilor diluati – Hexi Pharma.  Pentru orice dambovitean, alocarile de la Primarie catre CSM Targoviste sunt halucinante: in doi ani si jumatate, echipele de volei si de baschet feminin ale clubului au cheltuit peste sapte milioane de euro. Sapte milioane de euro i-au costat pe targovisteni patru trofee, dintre care conteaza numai doua, respectiv titlurile nationale de la baschet. Lucrurile nu i se reprosa numai vechii administratii. Doar in 2016, in mai putin de cinci luni, in administratia viceprimarului cu atributii de primar Cristian Daniel Stan, CSM Targoviste a papat 65 de miliarde de lei vechi. La un calcul simplu, asta inseamna ca zilnic, din bani publici, la CSM se cheltuie 433 de milioane de lei vechi, adica aproape 10.000 de euro. In conditiile in care la baschet competitiile oficiale s-au incheiat din luna martie, iar la volei la inceputul acestui luni, devine clar ca distributia sumelor a fost uluitoare. Tot Gazeta Sporturilor scrie astazi despre suspiciuni legate de implicarea echipelor CSM-ului in mafia pariurilor. Ca amanunt interesant, toate meciurile echipei de volei cu adversari puternici din actualul sezon au fost marcate de rasturnari de scor aproape identice. Ca bonus, un joc al echipei din Targoviste cu Bacaul s-a incheiat cu o mare surpriza, victoria moldovencelor, cotata cu peste 5 la casele de pariuri. Investigatia GSP, care a cules informatii din presa locala si cea regionala, il aminteste si pe fostul primar Gabriel Boriga, care s-a autointitulat duh sfant in programul de meci al finalei campionatului national de volei feminin. Sa mai spunem ca daca in ultimii doi ani si jumatate la volei si baschet au mers peste 300 de miliarde de le vechi, echipa de fotbal – sau juniorii Chindiei – nu au la dispozitie un teren de antrenament, pentru constructia caruia fusesera bugetate fonduri acum doi ani.

Preluare MDI TV

gzt csm targoviste


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

: 2 ganduri despre “Gazeta lui Tolontan cu ochii pe Târgoviște: 10 000 de euro pe zi pentru baschet și volei, timp de 2 ani

 • 1 iunie 2016 at 8:42
  Permalink

  Câte lucruri nu s-ar fi putut face cu acești bani !… De exemplu, să schimăm pavajul pietonal de pe Bd. Independenței’ unde ne rupem zilnic picioarele.. Sau să schimbăm pavimentul Pieței Tricolorului (Prefectură), deteriorat cu bună știință, cu chermeze cu mici și bere și târguri de tot felul, cu corturi enorme, scene și, bomboana de pe colivă, cu chioșcul de promovare turistică (o mizerie). De Piața Mihai Viteazul (Casa Sindicatelor) nu mai are rost să vorbim, aia deja nu-i piață publică, ci arătură în toată regula.
  De sluțirea ruinelor de la Curtea Domnească mai are rost să amintim ? Și făcută pe câți bani, cu tăiere de panglică și televiziuni invitate la discursuri pompoase și fursecuri cu șampanie ?
  Cazul glorioaselor echipe feminine târgoviștene, formate din străine (de loc și de țară) plătite regește, alături de primarii locului (indiferent de culoare politică) ar trebui neapărat investigat în amănunt de DNA !

  Reply
 • 1 iunie 2016 at 6:13
  Permalink

  Oh, Doamne, parca nu iti vine sa crezi cum se toaca banul public de catre un infractor dovedit si condamnat. si inca mai lucreaza in presa, vorbeste la radio minisat zi de zi. poate acum se trezeste DNA ul si il ia la bani marunti in sfarsit.

  Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro