FOTO – Grădiniţă nouă pentru comunitatea de romi de la Merişu, Costeştii din Vale

Autorităţile locale şi judeţene au inaugurat, astăzi, grădiniţa din satul Merişu, comuna Costeştii din Vale. În zonă locuieşte o numeroasă comunitate de romi, mai mult de 4o de copii fiind înscris la cursurile grădiniţei. Investiţia a fost demarată în 2007, pe fonduri guvernamentale, dar lucrarea a stagnat ani de zile din cauza subfinanţării. Costurile totale se ridică la 7 miliarde de lei vechi, din care autoritatea locală mai are de achitat constructorului, 2 miliarde. Prezent la inaugurare, preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu a dat asigurări că va sprijini localitatea pentru obţinerea sumei necesare achitării lucrărilor.

De mâine, micuţii vor începe să înveţe în noua clădire, cu toate că mai este nevoie de dotări interioare. Deocamdată, primăria Titu a donat o parte mobilier, recondiţionat de la grădiniţele din oraş. S-a optat pentru începerea cursurilor în clădire, pentru că au existat probleme cu furturile, atunci când spaţiul nu era folosit. Primarul Matei Toma a precizat la eveniment că în comunitate ar mai fie nevoie şi de o şcoală, având în vedere numărul foarte mare de elevi.

 

gradinita-merisu-costesti-vale (1) gradinita-merisu-costesti-vale (2) gradinita-merisu-costesti-vale (3)gradinita-merisu-costesti-vale (5) gradinita-merisu-costesti-vale (6)gradinita-merisu-costesti-vale (8) gradinita-merisu-costesti-vale (9) gradinita-merisu-costesti-vale (10)

gradinita-merisu-costesti-vale (7)


Valeriana heidelbergcement
Iohanis
Paleologu
Paleologu

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro