FOTO – Grădiniţă nouă pentru comunitatea de romi de la Merişu, Costeştii din Vale

Autorităţile locale şi judeţene au inaugurat, astăzi, grădiniţa din satul Merişu, comuna Costeştii din Vale. În zonă locuieşte o numeroasă comunitate de romi, mai mult de 4o de copii fiind înscris la cursurile grădiniţei. Investiţia a fost demarată în 2007, pe fonduri guvernamentale, dar lucrarea a stagnat ani de zile din cauza subfinanţării. Costurile totale se ridică la 7 miliarde de lei vechi, din care autoritatea locală mai are de achitat constructorului, 2 miliarde. Prezent la inaugurare, preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu a dat asigurări că va sprijini localitatea pentru obţinerea sumei necesare achitării lucrărilor.

De mâine, micuţii vor începe să înveţe în noua clădire, cu toate că mai este nevoie de dotări interioare. Deocamdată, primăria Titu a donat o parte mobilier, recondiţionat de la grădiniţele din oraş. S-a optat pentru începerea cursurilor în clădire, pentru că au existat probleme cu furturile, atunci când spaţiul nu era folosit. Primarul Matei Toma a precizat la eveniment că în comunitate ar mai fie nevoie şi de o şcoală, având în vedere numărul foarte mare de elevi.

 

gradinita-merisu-costesti-vale (1) gradinita-merisu-costesti-vale (2) gradinita-merisu-costesti-vale (3)gradinita-merisu-costesti-vale (5) gradinita-merisu-costesti-vale (6)gradinita-merisu-costesti-vale (8) gradinita-merisu-costesti-vale (9) gradinita-merisu-costesti-vale (10)

gradinita-merisu-costesti-vale (7)

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro