Fabian Petru, regele alcoolului, 6 ani cu executare! Decizia e definitivă!

Fabrian Petru, supranumit și regele alcoolului a primit o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani cu executare pentru evaziune fiscală. Decizia Curții de Apel Ploiești este definitivă. Totodată magistrații Curții au menținut decizia Tribunalului Dâmbovița prin care Fabrian Petru, administrator al la S.C. TONICO GENERAL COM S.R.L. Târgovişte  și Mihaela Alina Oneață, administrator şi director economic al aceleiaşi societăţi, precum și societatea amintită sunt obligate la la plata sumei de 10.239.927 lei (conform raportului de expertiză financiar-contabilă judiciară înregistrată la 6.09.2012 întocmită de expert Cosac Alexandru) , din care 6.548.726 lei reprezintă accize datorate bugetului de stat, 2.697.268 lei TVA şi 993.933 lei impozit pe profit, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile de întârziere calculate de la data expirării termenului legal de plată a obligaţiilor fiscale către stat până la data plăţii efective.

Conform DNA, în perioada iulie – octombrie 2005, în calitate de administratori ai S.C. TONICO GENERAL COM S.R.L. Târgovişte (societate cu obiect de activitate fabricarea băuturilor alcoolice), pentru a da o aparenţă de legalitate cantităţii de alcool pur pe care au comercializat-o, inculpaţii Fabian Petru şi Oneaţă Mihaela Alina au evidenţiat în contabilitate firmei că au achiziţionat cantitatea de aproximativ 1,8 milioane litri băuturi alcoolice pe baza a 80 de facturi fiscale emise în numele unui furnizor fictiv.
Totodată, în perioada decembrie 2004 – octombrie 2005, inculpaţii au evidenţiat în contabilitatea aceleiaşi firme cheltuieli fictive pe baza a 185 de facturi fiscale emise în numele a trei furnizori fictivi în care au consemnat date nereale referitoare la achiziţia unor produse şi servicii (băuturi alcoolice, mere industriale şi lucrări de reparaţii).Prejudiciul total cauzat bugetului statului este de 11.526.502 lei (aproximativ 3.179.900 euro calculat la un curs mediu de referinţă din perioada infracţională) reprezentând accize, impozit pe profit şi TVA.
Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor şi au chemat în judecată S.C. TONICO GENERAL COM S.R.L. ca persoană responsabilă civilmente.

Inculpatul Fabian Petru a mai fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA, alături de funcţionari din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dâmboviţa, în luna decembrie 2009.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro