EXCLUSIVITATE! Cazuri confirmate de TBC la Colegiile Carabella şi Ienăchiţă Văcărescu

 

Prima suspiciune s-a înregistrat şi confirmat la Colegiul Național Ienăchiţă Văcărescu. Ulterior, boala a fost descoperită şi la Carabella, unde o elevă de clasa a XII-a prezenta semne clinice specifice TBC-ului. Se pare că eleva  a fost diagnosticată, prima dată în vară, s-a aflat sub tratament, dar boala a recidivat. De joia trecută acesta nu a mai venit la cursuri. Abia astăzi, DSP a luat măsuri pentru dezinfectarea clasei în care a învaţat eleva, după ce mai mulţi părinţi au intrat în panică pentru sănătatea copiilor lor. 

Purtătorul de cuvânt al DSP Dâmboviţa, Marinela Popa, a confirmat existenţa celor două cazuri de îmbolnăvire cu TBC şi a  precizat că instituţia a făcut controlul epidemiologic al elevelor, familiei şi celor cu care a intrat în contact.

De ce totuşi reprezentanţii DSP au tăcut mâlc, de joi până luni seara, în legătură cu cele două cazuri? Nici chiar purtătorul de cuvânt nu ştia despre ele, dar, contactată telefonic, a aflat şi furnizat informaţiile solicitate. Probabil că în instituţie s-a considerat că nu este oportună mediatizarea unor asemenea cazuri în săptămâna examenului pentru postul de director al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Dâmboviţa.

INFORMATII DE BACKGROUND

La nivelul judeţului nostru, în ultimul an, incindenţa înregistrată a bolii a fost de 77 de bolnavi, la 100.000 de locuitori. Conform medicului specialist, Virginia Dumitrescu, din cadrul Cabinetului TBC Târgovişte, adulţii sunt “ofertanţii de microbi”, ei împrăştiind boala prin vorbire, strănut, tuşit. Riscul de contagiune este foarte ridicat, dar ţine şi de tipul de contact, dar şi de modul de viaţă al persoanelor, fumătorii şi consumatorii de alcool fiind mai predispuşi la contactarea bacilului. Medicii recomandă ca la primele semne specifice acestei boli ca tuse persistentă, astenie, sub febră, transpiraţie, lipsa poftei de mâncare, cei în cauză să se adreseze cabinetelor de tuberculoză pentru a primi un diagnostic corect şi de asemenea, pentru a primi tratament, tuberculoza fiind o boală infecţioasă vindecabilă.

Distribuie:

hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro