EXCLUSIV: Cum au acționat autoritățile la Lucieni! Ce spune proprietarul animalului cu pestă

Distribuie:

După confirmarea unui caz de pestă porcină africană, la Lucieni, autoritățile au instituit un filtru rutier, în care mașinile care părăsesc localitatea sunt dezinfectate și controlate pentru a nu transporta animale sau produse de origine animală. Reprezentanții DSV au sprijinul polițiștilor.

Medicii au luat măsuri și în gospodăria familiei în care a fost descoperit cazul de pestă. Aceasta este în carantină, vecinii fiind sfătuți să nu intre în gospodărie. Au fost făcute dezinfectări de către medicii Direcției Sanitar Veterinare.

Proprietarul animalului la care a fost confirmată pesta spune că nu-și explică cum a contactat  boală. Acesta a precizat pentru Gazeta Dâmboviței că ar fi primit amenințări de la alți localnici după ce s-a aflat că animalul lui este bolnav și că el a anunțat autoritățile. Mulți ar fi preferat să nu se afle, crede proprietarul. Bărbatul susține și că oamenii mint în privința provenienței porcilor și că el i-ar fi crescut din luna februarie. Spune că este mulțumit de cum au acționat autoritățile.

Viceprimarul comunei a declarat că primăria a fost notificată că proprietarii vor fi despăgubiți la “prețul pieței”. Nu știe, însă, despre ce sumă este vorba.

La acest moment, în localitate, porcii nesacrificați, deja, de proprietari, se pot număra pe degete.

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro