Două angajate ale Direcţiei de Finanţe, arestate preventiv sub acuzaţia de luare de mită

Din Ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:

În ziua de 3 aprilie 2012, inculpata Stoica Vasilica, în calitate de consilier superior în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Dâmbovița – Activitatea de Inspecție Fiscală, împreună cu Preda Mariana, inspector în cadrul aceleiași instituții publice, au pretins de la o persoană denunțătoare, administrator al unei societăți comerciale din Târgoviște, suma de 400 euro pentru ca, în timpul efectuării inspecției fiscale generale la societatea acesteia, să nu evidențieze o serie de nereguli depistate, în actul de constatare pe care urmau să-l încheie la finalul controlului.
Banii au fost primiți la data de 5 aprilie 2012, remiterea fiind surprinsă în urma unei proceduri flagrante.

Celor două inculpate li s-au adus la cunoștință acuzațiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 5 aprilie 2012, procurorii anticorupție au dispus reținerea acestora pentru 24 de ore. La data de 6 aprilie 2011, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatelor Stoica Vasilica și Preda Mariana.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:



Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro