Bărbatul rămas fără insulină a fost scos dintre nămeţi de un elicopter SMURD! (VIDEO)

Distribuie:

Bărbatul are 30 de ani, este din oraşul prahovean Breaza şi a urcat de vineri seară la o cabană din zona Padina, împreună cu mai mulţi prieteni, însă duminică seară, după ninsoarea abundentă care a blocat drumul judeţean ce face legătura între platotul Padina – Peştera şi DN 71 Târgovişte – Sinaia, a rămas la Centrul Naţional Salvamont Padina.

Bărbatul este dependent de insulină şi mai dispunea de acest medicament doar până marţi la prânz, astfel că a apelat la jandarmii montani pentru a-i duce insulina. Luni seară, jandarmii dâmboviţeni au plecat spre zona Padina pentru a duce insulina turistului, jandarmii mergând cu o maşină şi având în faţă două utilaje pentru a deszăpezi drumul, în condiţiile în care zăpada atinge doi metri. Marţi dimineaţă jandarmii au ajuns la 5 kilometri distanţă de Bolboci şi s-au întors, nemaiputând înainta. În aceste condiţii, s-a apelat la salvamontişti, care să preia medicamentul şi să urce la Buşteni, respectiv Babele, de unde să coboare pe schiuri până în zona Padina – Peştera. Aceştia au reuşit să-i ducă insulina.

Într-un final bărbatul a fost preluat de un elicopterul SMURD al Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Un număr de 50 de turişti se află, din weekend, în cabanele şi Refugiul Salvamont din zona montană Padina-Peştera (Dâmboviţa), unde zăpada depăşeşte doi metri, drumul judeţean 714 Peştera-Moroieni, care face legătura cu DN 71 Sinaia-Târgovişte, fiind blocat.

Potrivit şefului Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu, posturile Jandarmeriei, clădirea Salvamont, Telecabina şi Cabana Bolboci nu sunt alimentate cu energie electrică, generatoarele fiind pornite din trei în trei ore, pentru a fi furnizată căldură, temperaturile coborând noaptea trecută până la minus 10-12 grade Celsius, informează Mediafax.

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro