BABELE: Un bărbat a supraviețuit după ce a dormit două nopți sub cerul liber, în munte. A fost găsit de salvamontiști

      Echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița  a intervenit în cursul  după-amiezii zilei de miercuri, 6 ianuarie  2021,pentru  a acorda sprijin  unui  bărbat  care timp de două nopți a dormit sub cerul liber, în zona Babele-Omu. La ora transmiterii acestei informații, bărbatul  se află în afara oricărui pericol.
       Echipamentul profesional  i-a salvat viața  turistului   care două nopți a dormit  sub cerul liber după ce s-a rătăcit undeva între Babele-Omu, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.  Bărbatul, epuizat fizic  a fost  găsit astăzi, 6 ianuarie,  în zona Platoul Babelor, de echipa Salvamont Bușteni, aflată în patrulare și care fuse alerta  încă  din seara zilei de luni, 4 ianuarie de către  echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița  care a sesizat faptul că un autoturism se află  în zona telecabinei Peștera și proprietarul nu a revenit de pe traseu.  Bărbatul a fost preluat din zona Babelor  de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița   și transportat până la autoturismul care se afla la telecabina Peștera.
        Bărbatul în vârstă  de 45 de ani este din Constanța și a plecat singur în drumeție la Vârful Omu, în cursul zilei de luni, 4 ianuarie 2021, pornind din zona telecabinei  Peștera unde și-a lăsat autoturismul. Vremea capricioasă, ceața și precipitațiile i-au creat mari probleme , bărbatul fiind epuizat fizic și pus în situația  de a nu mai putea continua drumul. Nu a putut nici să solicite  ajutor la 112 sau  Salvamont pentru că telefon mobil i s-a descărcat.
ATENȚIE!
        Pentru toți iubitorii muntelui care doresc în următoarele zile,  să ajungă în zona montană Pestera-Padina, trebuie să fie echipați specific perioadei de iarna.
Echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita
Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro