DÂMBOVIȚA: Autoritățile vor cere Ministerului Mediului aviz de împușcare a ursului de la Gura Foii

Comunicat de Presă

 

În conformitate cu prevederile Procedurii privind modul de acţiune al instituţiilor responsabile în gestionarea incidentelor și situațiilor de urgență generate de animalele salbatice la nivelul judetului, au fost convocați în ședință extraordinară, astăzi – 23.10.2017, ora 09.45,  membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.


Având în vedere analiza efectuată cu ocazia acestei reuniuni în legătură cu situația de risc ridicat datorată prezenței repetate a unui exemplar de urs în apropierea unor gospodării de pe raza Ocolului Silvic Valea Mare și a orașului Găești, care poate pune în pericol viața oamenilor, în urma deciziei asumate de membrii comitetului, a fost emisă o hotărâre prin care s-a dispus recoltarea prin împușcare a acestui exemplar.

În perioada 15 – 22 octombrie a.c., s-a efectuat monitorizarea acestui exemplar în zona Găești, Hulubești, Crângurile, Valea Mare și Gura Foii de către reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi, ai Ocolului Silvic Valea Mare și ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Dâmbovița.

Urmează ca în cursul acestei zile, gestionarul fondului cinegetic responsabil teritorial să solicite acordul pentru recoltarea prin împușcare autorității publice centrale pentru protecția mediului, respectiv Direcției pentru Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului, având  ulterior obligația de identificare și eliminare a acestui exemplar.

 

Biroul de Presă


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Trafic