Ziua Europeană a Limbilor sărbătorită la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte!

Multilingvismul european va fi celebrat astăzi de elevii târgovişteni prin activităţi cultural-educative dedicate Zilei Europene a Limbilor. Profesorii Colegiului Economic Ion Ghica din Târgovişte au pregătit numeroase materiale pe această temă în speranţa că vor stârni interesul elevilor pentru studierea  cu temeinicie a unei limbi străine.

Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită începând cu anul 2001 pe data de 26 septembrie la iniţiativa Uniunii Europene şi  a Consiliului Europei. Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice: 23 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menționăm limbile vorbite de cetățenii provenind din alte țări și de pe alte continente. Obiectivele acestei zile sunt de  sensibilizare a publicului față de plurilingvism în Europa, cultivare a diversității culturale și lingvistice și încurajare a învățării limbilor străine de către toți europenii, la școală sau în afara acesteia.


 Anul acesta, elevii Colegiului Economic Ion Ghica din Târgovişte vor marca Ziua Europeană a Limbilor prin activităţi educative, concurs de postere cu tema: The European Day of International Languages , atelier muzical“Chantons ensemble”, vizionarea de filme de scurt metraj ”Să învățăm limbi străine”, karaoke şi prezentarea de referate pe tema multilingvism= multiculturalism . Scopul activităţii este acela de a evidenţia importanţa studierii şi cunoaşterii unei limbi străine, cu atât mai mult cu cât este o limbă de circulaţie internaţională.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca