Ziua Europeană a Limbilor sărbătorită la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte!

Multilingvismul european va fi celebrat astăzi de elevii târgovişteni prin activităţi cultural-educative dedicate Zilei Europene a Limbilor. Profesorii Colegiului Economic Ion Ghica din Târgovişte au pregătit numeroase materiale pe această temă în speranţa că vor stârni interesul elevilor pentru studierea  cu temeinicie a unei limbi străine.

Ziua Europeană a Limbilor este sărbătorită începând cu anul 2001 pe data de 26 septembrie la iniţiativa Uniunii Europene şi  a Consiliului Europei. Europa este posesoarea unei adevărate bogății lingvistice: 23 de limbi oficiale și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară, fără să menționăm limbile vorbite de cetățenii provenind din alte țări și de pe alte continente. Obiectivele acestei zile sunt de  sensibilizare a publicului față de plurilingvism în Europa, cultivare a diversității culturale și lingvistice și încurajare a învățării limbilor străine de către toți europenii, la școală sau în afara acesteia.

 Anul acesta, elevii Colegiului Economic Ion Ghica din Târgovişte vor marca Ziua Europeană a Limbilor prin activităţi educative, concurs de postere cu tema: The European Day of International Languages , atelier muzical“Chantons ensemble”, vizionarea de filme de scurt metraj ”Să învățăm limbi străine”, karaoke şi prezentarea de referate pe tema multilingvism= multiculturalism . Scopul activităţii este acela de a evidenţia importanţa studierii şi cunoaşterii unei limbi străine, cu atât mai mult cu cât este o limbă de circulaţie internaţională.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro