Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022
ioan_talpos_4

UVT: titlu de Doctor Honoris Causa pentru prof. univ. dr. Ioan Talpoş (foto)

Câteva informaţii despre prof. univ. dr. Ioan Talpoş

Este greu de suprins în câteva rânduri întreaga activitate a lui Ioan Talpoş, dar vom încerca o descriere succintă. Este cadru didactic al Facultăţii de Ştiinţe Economice a Universităţii de Vest din Timişoara, Preşedinte al Senatului universitar şi fost Rector al aceleiaşi universităţi. Domnia sa reprezintă pentru economiştii şi profesorii economişti români un model de carieră profesională şi ştiinţifică. A beneficiat de o pregătire profesională deosebită, prin parcurgerea de stadii de pregătire şi perfecţionare în universităţi de prestigiu din Europa (Universitatea Metropolitană din Manchester, Universitatea din Rennes, Universitatea Sophia Antipolis-Nice, Universitatea Paris 1), bucurându-se de rezultate ştiinţifice de excepţie şi de o largă recunoaştere naţională şi internaţională.

Activitatea sa ştiinţifică s-a concretizat până în prezent în 15 cărţi, monografii şi cursuri universitare în domeniul Finanţelor Publice, Finanţelor României, Fiscalităţii Aplicate, Gestiunii Financiare a Societăţilor Comerciale, Politicii Fiscale publicate la edituri de prestigiu din ţară şi străinătate.

„Un mare formator de oameni şi caractere”

Dincolo de aceste rezultate, cei prezenţi în Sala Roşie a Centrului Internaţional de Conferinţe al universităţii târgoviştene, cadre didactice, studenţi şi invitaţi, l-au descoperit sau redescoperit pe Ioan Talpoş din descrierile celor prezenţi. Cuvinte frumoase, primite cu emoţie, au conturat imaginea unui dascăl, a unui cercetător şi, mai ales, a unei persoane deosebite. „Un mare formator de oameni şi caractere”, îl caracterizează prof. univ. dr. Marius Petrescu, de la Univesitatea Valahia din Târgovişte. „Dacă există o frază prin care aş putea să-l caracterizez pe domnul profesor Ioan Talpoş aş alege cuvintele lui Ovidiu Densuşianu: Învăţătura îţi dă lumină, dar te înalţi prin caracter”, a adăugat conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu (foto4), un discipol al profesorului de la Universitatea de Vest Timişoara.

Cu recunoştinţă şi bucurie mărturisite, prof. univ. dr. Ioana Talpoş s-a declarat alături de reprezentanţii universităţii târgoviştene în eforturile de a îmbunătăţi calitatea educaţiei şi a ridica nivelul de cercetare ştiinţifică. „Vă mulţumesc pentru atmosfera creată. Vă sunt îndatorat pentru vibraţia transmisă sufletului. Vă mărturisesc faptul că sunt emoţionat şi vă mulţumesc pentru întreaga susţinere de a intra în comunitatea dumneavoastră academică”, a spus profesorul universitar care a ţinut să aducă mulţumiri de asemenea soţiei pentru reuşitele sale, oferindu-i buchetul de flori primit şi împărţind astfel cu dumneaei bucuria momentului.

 ioan_talpos ioan_talpos_2 ioan_talpos_3 ioan_talpos_5

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > redactie[email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media