Universitatea Valahia Târgoviște își menține calificativul „Grad de încredere ridicat”

 

           Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a acordat Universităţii „Valahia” din Târgovişte calificativul „Grad de încredere ridicat”, cea mai înaltă recunoaştere acordată unei universităţi la nivel naţional.

            În urma evaluării instituţionale, Universitatea „Valahia” din Târgovişte a obţinut consecutiv acest calificativ, valabil cinci ani, după ce a mai primit această apreciere în anul 2011.

            În perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, universitatea a întocmit un raport de autoevaluare, redactat în conformitate cu cerinţele ARACIS. Pentru a evalua activitatea instituţiei, o comisie de experţi s-a aflat la Târgovişte în luna martie a acestui an. Comisia a fost formată din 18 experţi evaluatori, dintre aceştia, un evaluator extern de la Universitatea Pecs din Ungaria şi doi studenţi din partea organizaţiilor naţionale studenţeşti.

            Scopul evaluării instituţionale este acela de a aprecia evoluţia şi calitatea învăţământului. S-a urmărit respectarea cerinţelor privind desfăşurarea activităţilor didactice, contribuţia la cercetarea ştiinţifică, activitatea internaţională, organizarea administrativă şi, nu în ultimul rând, aspectele legate de viaţa socială a studenţilor.

            În urma analizei Raportului comisiei de evaluare, Consiliul ARACIS a acordat din nou calificativul „Grad de încredere ridicat”. ARACIS este agenţia publică însărcinată prin lege cu evaluarea, acreditarea şi autorizarea temporară a învăţământului superior din România.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro