Universitatea Valahia îşi doreşte recunoaştere europeană

Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia găzduieşte în aceste zile întîlnirile ce au loc în cadrul vizitei unei comisii europene pentru învăţământ, European Universities Association (EUA).

Conform informaţiilor primite de la prorectorul Laura Gorghiu, aceasta este a doua vizită a acestei comisii, prima având loc în luna mai a acestui an, iar acum comisia a revenit pentru a verifica şi alte departamente şi structuri din cadrul unioversitatii . Din cadrul acestei comisii europene face parte şi ARACIS, comisia de  asigurare a calităţii în învăţământul superior. Aşadar EUA este o comisie de evaluare a calităţii în învăţământul superior la nivel european, centrându-se pe nivelul de calitate al procesului de cercetare şi al procesului didactic, care are loc în universitate . Membri comisiei au ajuns luni la Târgovişte, dar vizita propriu-zis se va desfăşura marţi, miercuri şi joi.

“În urma acestei vizite universitatea va avea şi o recunoştere europeană din punct de vedere al calităţii.” a continuat Laura Gorghiu.

Comisia de evaluare este formată din foşti rectori ai universităţilor din Europa, mai exact din Polonia, Marea Britanie, Suedia, Lituania şi Norvegia. “Evident că o asemenea recunoaştere, de către o asemenea comisie, certifică faptul că în universitate se desfăşoară un proces educaţional la un nivel înalt calitativ. Probabil că această recunoaştere va conta foarte mult şi la o nouă clasificare a universităţilor din România. Sperăm astfel, că Universitatea Valahia va ajunge să fie una dintre Universităţile de top din România. ” a declarat Laura Gorghiu. De asemenea, prorecotul aşteaptă şi o serie de recomandări din partea comisiei, recomandări care vor ajuta universitatea să înţeleagă ce este de făcut  în cazurile în care întâmpină probleme.

La aceste întâlniri cu comisia au luat parte atât profesorii, dar şi studenţii. Fie că vorbim despre reprezentanţii Ligii Studenţilor, de actuali studenţi şi chiar şi de absolvenţi ai universităţii, care acum pot să aspună în ce fel i-au ajutat cunoştinţele acumulate de-a lungul studiilor urmate la Universitatea Valahia.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro