Trei vacanţe şi cursuri începute mai târziu. Vezi ce alte surprize le mai rezervă acest an şcolar elevilor!

Astăzi a sunat clopoţelul de început de şcoală pentru elevii din întreaga ţară. Cu mic cu mare, însoţiţi de părinţi sau bunici, aceştia s-au îndreptat spre instituţiile în care vor învăţa în anul şcolar 2012-2013. Deşi iniţial data începerii şcolii a fost de 10 septembrie, ministrul Educaţiei a anunţat startul anului şcolar pe data de 17 septembrie întrucât tradiţionala zi de 15 septembrie a căzut anul acesta într-o zi de sâmbătă.
În anul şcolar 2012-2013, elevii vor avea trei vacanţe. Cursurile încep pe 17 septembrie până la data de 21 decembrie când cei mici au parte de vacanţa de iarnă. În acest an ea va dura până la 14 ianuarie 2013. Cel de-al doilea semestru va curprinde două vacanţe: cea de primăvară (6 aprilie-14 aprilie 2013) şi cea de vară (22 iunie-8 septembrie 2013). În perioada 29 octombrie – 4 noiembrie 2012, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.
Săptămâna 1 – 5 aprilie 2013 din semestrul al doilea este săptămâna dedicată activitţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Să ştii mai multe, să fii mai bun! . Tezele din semestrul I se susţin până la data de 30 noiembrie 2012, iar tezele din semestrul al II-lea se susţin până la data de 25 mai 2013. Elevii care intră in clasa a VIII-a în această toamnă vor termina cursurile anului şcolar pe 14 iunie 2013. Înainte să fie admişi la liceu, elevii vor da evaluarea naţională. Modul în care se vor susţine examenele de la finalul gimnaziului nu s-a schimbat faţă de anul precedent, astfel ca elevii vor susţine tot două probe scrise.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro