Tinerii din Dâmbovița fac primii pași spre alegerea unei cariere cu sprijinul bibliotecii din localitate

Alegerea unei cariere poate fi o misiune grea pentru mulți copii și tineri, mai ales în contextul economic actual. Piața muncii este în continuă schimbare, iar cerințele ei sunt din ce în ce mai diverse, specialiștii sunt la mare căutare, dar tinerii nu mai sunt atrași de școli de arte și meserii ori cariere ce presupun vocație și mult antrenament. Din acest motiv, foarte mulți elevi și studenți abandonează studiile și devin NEET (Not in Education, Employment or Training).

Pentru a preveni fenomenul NEET și a sprijini integrarea socio-profesională a copiilor și tinerilor, în special a celor provenind din medii defavorizate, instituțiile de cultură le oferă acestora diferite programe de orientare în alegerea carierei. Un exemplu în acest sens este prezentat de către Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița. Instituția va desfășura în data de 26 septembrie o vizită de documentare și schimb de bune practici la Aerodromul Tuzla din județul Constanța. Activitatea este destinată copiilor și tinerilor din mediul rural și va fi organizată în parteneriat cu Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine”, biblioteci publice din județ și Fundația Memorială Română Mircea și Dan Cantacuzino care și finanțează proiectul.


În cadrul vizitei, 47 de copii și tineri vor participa la ateliere creative de lucru cu tematica Aviație și meserii legate de acest domeniu, vor fi martorii unor demonstrații de curaj susținute de oameni care activează în domeniul aviatic și vor învăța foarte multe lucruri despre ce presupune o meserie în domeniul aviației. Unii dintre ei vor zbura cu avionul pentru prima dată în cadrul unui atelier demonstrativ susținut cu un avion model DA 40.

 


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca