Târgoviște găzduiește în perioada 6 – 15 septembrie, tinerii din mai multe țări europene, în schimb de experiență

  • Tinerii explorează implicarea civică!

În perioada 06-15 septembrie 2021, vechea cetate de scaun Târgoviște găzduiește schimbul de tineret „Empower Youth”, coordonat de Asociația Be You și finanțat prin programul Erasmus+  al Uniunii Europene. Proiectul este implementat în parteneriat cu organizații de tineret din țări europene precum Cehia, Slovacia, Portugalia, Italia și Lituania.

Schimbul de tineri are ca scop dezvoltarea competențelor de cetățenie activă și creșterea nivelului de implicare civică a tinerilor la nivel local, național și european.

Pe durata mobilității tinerii participanții sunt implicați în activități de educație non-formală printre care ateliere tematice, dezbateri, lucru în echipă, vizite tematice și activități interactive care contribuie la dezvoltarea abilităților de cetățenie activă și explorarea formelor de implicare activă în societate, cum ar fi voluntariatul, activarea în ONG-uri, întâlniri și dezbateri cu reprezentanți ai tinerilor din comunitate.

Tinerii fac schimb de idei și cunoștințe împărtășind experiența și realitatea locală a comunităților din care provin din perspectiva participării tinerilor la viața comunității. Activitățile de educație non-formală, schimbul de cunoștințe și experiență contribuie la creșterea interesului tinerilor față de viața civică, viața politică, procesul decizional. De asemenea, tinerii își asumă un rol activ în comunitatea lor și devin vectori de schimbare prin implicare în rezolvarea problemelor comunității. Totodată,  interacționează cu comunitatea locală, descoperă specificul locului și se bucură de frumusețile orașului Târgoviște.

Formularul de aplicație AICI

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro