ȘTIREA DE BINE: Un tânăr profesor face vloguri pe teme de limba română pentru elevii de acasă

Un profesor de limba și literatura română din Târgoviște, care predă la Românești, s-a gândit cum să facă școala mai plăcută pentru elevi, mai ales pentru cei care se pregătesc pentru examenele de Bacalaureat sau Evaluare Națională. Și a făcut acest lucru folosindu-se de atuurile pe care tinerii le au în raport cu tehnologia. Mai exact, propune elevilor o serie de vloguri interesante pe diferite teme de folos.

Nu de puține ori, auzim persoane din jurul nostru care condamnă tehnologia, care vorbesc despre aspectele negative ale prezenței tot mai mari a mediului on-line în viețile noastre sau despre impactul negativ al rețelelor de socizaliare . Eu cred că tehnologia nu este rea în sine. Rău poate fi doar modul în care noi o folosim. De aceea, m-am gândit că și învățatul poate fi distractiv și ușor, folosindu-ne de tehnologie. 

Pentru a veni în ajutorul elevilor care se pregătesc pentru examene (Evaluarea Națională sau Bacalaureat), propun o serie de vloguri educaționale, pe care le postez pe canalul meu de Youtube (Profu’ – https://www.youtube.com/channel/UCP49mMjJKSOx-xYMhFuLUkA), în care abordez materia necesară, precum și diferite informații ajutătoare pe pagina de facebook Profu’ (https://www.facebook.com/ProfuFlorentin/). Cred că aceste resurse gratuite, oferite on-line, la îndemâna oricui, le pot fi folositoare tuturor celor care vor să afle lururi noi sau să își consolideze cunoștintele sau elevilor care nu își permit pregătiri suplimentare, ne-a mărturisit Florentin Gheorghe, profesor de limba și literatura română.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro