Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021

Sărăcie, la vârf, în învăţământul dâmboviţean! Inspectorul general şcolar şi rectorul UVT, printre cei mai prost plătiţi din ţară

Într-un top al salariilor încasate de şefii inspectoratelor şcolare din ţară, întocmit de econtext.ro, Sorin Ion, inspectorul şcolar general al judeţului ocupă un loc codaş, remuneraţia lui clasându-l pe locul 38 din 42 de judeţe.  Sorin Ion ia de la inspectorat sub 2.000 de lei, în timp ce salariu mediu pe ţară la nivelul ISJ-urilor este de 3.130 de lei. Cel mai bine plătit inspector este cel duin judeţul vecin Teleorman, care, după o lună de muncă, pleacă acasă cu nu mai puţin de 67.000 de lei.
La fel de sărac este şi rectorul UVT, Ion Cucui, în comparaţie cu colegii sai din ţară. Deşi are un salariu de trei ori mai mare decât al inspectorului general şcolar,  încasând lunar aproximativ 6.000 de lei, Ion Cucui este pe penultimul loc în topul salariilor rectorilor din România.  Cel mai bine plătit este omologul său de la Iaşi, a cărei activitate de conducere este remunerată cu 19.000 de lei lunar, dublu faţă de salariul preşedintelui statului.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media