Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

Săptămâna de Școală altfel, un succes în Dâmbovița

 În cadrul evenimentului prezentat de de Adriana Cuciureanu, referent cultural la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, instituție care s-a numărat printre organizatorii programului Școala altfel din județ, au fost prezentate concluziile săptămânii care s-a încheiat și au fost oferite trei premii. Este vorba despre  premiul pentru școala cu cei mai mulți elevi implicați în activitățile derulate în cadrul școlii altfel, premiul pentru școala cu cei mai mulți părinți implicați în acest program  și premiul pentru sprijinul acordat acestui program. Primul a fost adjudecat de Școala Tudor Vladimirescu din Târgoviște, cel de-al doilea de către Școala „Iosif Gobrea” și Grădinița Pinocchio, Văleni Dâmbovița și ultimul de către președintele Consiliului Județean, Florin Popescu.

Impresiile tuturor celor prezenți au avut un punct comun: școala altfel și-a atins obiectivul în județul nostru, activitățile realizate cu cei peste 43.000 de elevi participanți la acest program fiind cu adevărat pe placul celor mici, chiar dacă, așa cum a declarat inspectorul școlar general,  Sorin Ion, pentru dascăli a fost poate cea mai grea săptămână din activitatea lor. Au fost de acord cu el viceprimarul Honorius Moțoc, președintele Consiliului Județean, Florin Popescu, rectorul Universității Valahia, Călin Oros, și decanul facultății de Teologie, Marian Vâlciu.
Rectorul Călin Oros a glumit spunând că pentru el școala chiar a fost altfel în această săptămână, pentru că nu a mâncat mâncare gătită, deoarece soția lui, cadru didactic, a fost ocupată cu activitățile din cadrul programului. În schimb, acesta a mai declarat că a rămas surprins să primească telefoane de la directori de școli care au solicitat vizita unor profesori ai universității Valahia la ei în școală, ajungând până acolo încât au trimis mașini care să vină să-i ia, cum a  fost cazul directorului Grupului Școlar Titu. Au fost, însă, și directori care au cerut pesmisiunea ca alevii lor să viziteze facultățile din cadrul universității târgoviștene. Oros a mai ținut să precizeze că interesul și sprijinul acordat de președintele Consiliului Județean activităților desfășurate în săptămâna de școală altfel a fost unul decisiv și că succesul de care s-a bucurat programul în Dâmbovița s-a datorat faptului că Florin Popescu, în calitatea lui de cadru didactic, fiu de cadru didactic și tatăl a doi copii,  a înțeles cât de importante sunt actuvitățile acestei săptămâni altfel pentru cei mici.  De aceea, Oros  a declarat că îl va susține pe președintele CJD în toate demersurile de acest gen pe care le va întreprinde.
Șeful administrației județene a declarat, la rândul său, că regretă încheierea săptămânii de școală altfel, pentru că Târgoviștea nu a mai fost de multă vreme atât de veselă ca în această perioadă. În plus, el le-a mai spus cadrelor didactice prezente că în această săptămână și-au făcut datoria cu prisosință.
Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media