SLI Dâmboviţa: ,,Sistemul de învăţământ online nu este în niciun caz de calitatea învăţământului clasic”

Sindicatele din învăţământul românesc solicită ministrului Educaţiei, Monica Anisie să modifice legea educaţiei pentru că aceasta nu prevede parcurgerea unor cursuri  de predare în sistem online pentru  cadrele didactice, care au fost nevoite să se adapteze din mers cu noul mod de lucru, situaţie impusă de pandemia de coronavirus! Trecerea bruscă de la învăţământul clasic la cel online i-a luat prin surprindere pe unii dascăli care nu erau obişnuiţi cu această formă de predare, la distanţă. Chiar dacă vede în noua metodă de predare un câştig, pentru că nu se ştie ce ne rezervă viitorul, liderul de sindicat din învăţământul dâmboviţean, prof. Emil Poamă consideră că  sistemul de învăţământ clasic este net superior celui online din punct de vedere calitativ.

,,Nu ştim cât de eficiente sau cât de constructive, şi cu rezultat pozitiv, au fost orele acestea desfăşurate în sistem online. S-a văzut că s-a pornit, s-a urnit destul de greu această formă de învăţare. Există şi posibilitatea, exprimată deja oficial, că s-ar putea ca şi din toamnă să se menţină această formă de învăţământ… la distanţă. Noi susţinem, clar şi hotârât, că sistemul de învăţământ online nu este în niciun caz de calitatea  învăţământului clasic. Noi considerăm în continuare că acest contact direct al elevului cu cadrul didactic este necesar şi foarte necesar.

Altfel, lucrurile nu merg pe un făgaş normal. În orice caz, în solicitarea noastră, am cerut Ministerului Educaţiei să se modifice legea educaţiei, astfel încât la facultăţile pedagogice, deci cele care pregătesc cadre didactice, să se introducă aceste cursuri de iniţiere, de învăţare  în sistem online, pentru că până acum nici nu se punea în discuţie această problemă. Cert este că 2020 îl putem considera un an atipic pentru sistemul de învăţământ românesc… Calitatea sistemului de învăţare online nu ştiu dacă şi-a arătat efectiv roadele şi nu ştiu în ce procent.

Ceea ce ar fi, să zicem, într-adevăr, un câştig este că am început, ca urmare a acestei situaţii, uşor-uşor să ne adaptăm la mijloacele moderne, virtuale, pentru desfăşurarea activităţilor, că poate or fi necesare pentru desfăşurarea unor lecţii moderne în viitor. Din acest punct de vedere este un câştig”, a declarat preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Dâmboviţa, prof. Emil Poamă.

 


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro