Scrisoare emoționantă, semnată de o elevă din Ploiești: “Familia de la EUROPE DIRECT Târgoviște”

La sfârșitul lunii ianuarie, Centrul Europe Direct Târgoviște a organizat o nouă selecție de voluntari, prilej pentru mulți tineri să descopere lucrurile frumoase pe care le construiește echipa Europe Direct. Una dintre candidatele din acest an a trimis presei o scrisoare, în care și-a împărtășit impresiile din ziua selecției de voluntari. De remarcat că eleva locuiește în orașul Ploiești și, cu toate astea, și-a dorit să facă parte din “Familia Europe Direct Târgoviște”, așa cum numește centrul.

“Familia de la EUROPE DIRECT  Târgoviște”

Voluntar, Mara Alexandra Surdu

Cuvintele despre experienta traita zilele trecute, petrecuta cu multa emotie la Centrul EUROPE DIRECT Targoviste, mi se astern cu o usurinta inexplicabila pe hartie. Drumul lung, ganduri coplesitoare, emotii, o usoara stare de frica. Imi imaginam un examen, un test, o evaluare pe care trebuia sa o trec, ma ambitionasem, ma incrancenasem, trebuia sa fiu remarcata, trebuia sa fiu selectata ca si voluntar. Cel putin asta credeam.      

Acestea erau singurele mele ganduri. Imi vedeam scopul, dorinta si ignorasem circumstantele. Intrata in sala de conferinte a Bibliotecii Judetene Ion Heliade Radulescu Dambovita; vad scaunele aproape toate ocupate. De cine? De oameni plini de zambete si caldura. Am fost marcata. Nu ma asteptam. Atmosfera era diferita fata de tot ce traisem pana atunci. Dupa prezentare, in timp ce completam fisele de voluntar aspirant m-am uitat in jur, vazand cat de uniti, cat de prietenosi erau cu totii.

Era o adevarata placere sa te gasesti in mijlocul unor astfel de oameni.Va spun cu sinceritate si fara exagerare ca as putea sa o numesc un privilegiu. Mi-am dorit pentru un moment sa existe asa ceva si in Ploiesti (orasul unde eu locuiesc) si nu numai. Astfel de scopuri, de proiecte, astfel de oameni indrumati de un domn care merita mai mult decat respect, sunt unul din putinele lucruri care se mai pot numi speranta. Speranta ca? Speranta ca se poate. Ca lucrurile se pot imbunatati, ca munca si pasiunea pot fi imbinate, ca pasiunea se poate transforma in munca. Placerea, dorinta de a te implica si seriozitatea sunt minimul. necesar sa devii un membru al acestei familii – voluntar al Centrului EUROPE DIRECT Targoviste. Acei oameni nu sunt simpli voluntari, nu o fac doar pentru diploma din portofoliu, o fac pentru ca vor sa schimbe, o fac pentru ca isi petrec timp cu o familie din care as fi mandra sa fac parte.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro