Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3656
30-11-2021

Școala Gimnazială „Ioan Alexandru Brătescu-Voinești”  din Târgoviște, gazdă a activităților în cadrul Programului Erasmus +

 

            La Școala Gimnazială „I. Al. Brătescu-Voinești” din Târgoviște a avut loc, în perioada 22 octombrie- 26 octombrie 2018, un eveniment inedit la nivelul județului Dâmbovița. Este vorba despre implementarea proiectului  „Z Generation in Digital Classroom”, proiect finanțat de Uniunea Europeană  prin intermediul programului Erasmus+.

Pe parcursul acestor zile, școala noastră a găzduit activități de predare, învățare și formare pentru cadre didactice și elevi din Turcia, Polonia, Portugalia,  Italia și, bineînțeles, din România.

Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare de către cadrele didactice implicate în proiect, dar au participat și la numeroase ateliere având ca temă principală utilizarea aplicațiilor de realitate augumentată.

Programul reuniunii a cuprins atât activități comune cadre didactice- elevi, cât și activități distincte, menite să contribuie de realizarea obiectivelor proiectului.

Astfel, în prima zi, s-au desfășurat  următoarele activități:

  • Întâlnirea de BUN VENIT în cadrul căreia școala gazdă a prezentat un program artistic susținut de elevii acesteia, prezentarea școlilor partenere în proiect prin intermediul tehnologiei digitale, dar și vizitarea școlii
  • Prezentarea principalelor obiective istorice ale orașului, precum și participarea elevilor și a cadrelor didactice la atelierul <Povestea scrierii>, organizat de Complexul Muzeal Curtea Domnească, prin intermediul căruia s-a realizat o incursiune în timp, pornind de la primele forme de scriere și primele instrumente folosite, până la comunicarea digital specific zilelor noastre.

 

A doua zi de reuniune a fost marcată de activități diferite pentru cele două categorii de participanți.

Astfel, în prima parte a zilei, cadrele didactice au participat la un workshop susținut de către coordonatorul proiectului din școala noastră, doamna prof. Monica Spirescu, care a vizat folosirea realității augmentate în educație cu ajutorul unor aplicații cum ar fi HP Reveal, Quiver sau Wizar Education.

 

În același timp, elevii au desfășurat ateliere de confecționare a unor păpuși din linguri de lemn îmbrăcate în costume tradiționale romanesti, precum și de realizare a unor miniaturi ale Turnului Chindiei. Cu această ocazie au aflat informații despre domnitorul Vlad Țepeș, precum și legendele care sunt cunoscute dincolo de hotarele țării noastre. Este știut faptul că în cadrul proiectelor Erasmus+ unul dintre obiective vizează cunoașterea obiceiurilor  și a tradițiilorspecifice fiecăruia dintre parteneri.

După-amiaza, elevii au desfășurat  cursuri de înot la ComplexulTuristic de Natație, iar profesorii au avut întâlnire de proiect.

 

A treia zi de reuniune a fost marcată de desfășurarea unui workshop comun elevi- profesori de folosire a realității augmentate în educație, folosindu-se ca aplicații Quiver și HP Reveal. Prin intermediul celei de-a doua aplicații, fiecare elev s-a prezentat folosind o fotografie personal și realizând propria aură.

După- amiaza zilei de miercuri a presupus realizarea unei excursii la București, la Orașelul Cunoașterii în cadrul acesteia elevii având obligația de a realiza poze și filme care vor putea fi folosite în dimineața zilei următoare în cadrul workshopului de folosire a Aurasma.

Ultima zi din cadrul reuniunii a debutat cu un atelier de folosire a realității augmentate având ca punct de plecare obiectivele turistice vizitate în ziua anterioară, respective Palatul Peleș din Sinaia și Castelul Bran. Atât cadrele didactice cât și elevii implicați în proiect au participat la realizarea acestor materiale, fiind profund impresionați atât de locurile vizitate, cât mai ales de modul de transpunere a realității concrete în realitate augmentată.

Această săptămână minunată pentru viața școlii noastre nu se putea încheia fără a mulțumi invitaților pentru modul de implicare în activitățile propuse, acordarea certificatelor de participare într-un cadru festiv, care a reunit elevi, cadre didactice din toate țările partenere, precum și părinții elevilor noștri, care s-au dovedit în această perioadă adevărați parteneri ai școlii.

Material realizat de

 prof pt înv primar OPRESCU RALUCA,

responsabil cu diseminarea și comunicarea în cadrulproiectului

Proiectul este finanțat de UniuneaEuropeană. Această comunicare reflect numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

Materialele video sunt realizate de partenerii străni ai proiectului.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media