O altfel de Școala Altfel

În perioada 28 octombrie – 3 noiembrie, Asociatia Salvamont Dâmbovița, a pus la dispoziția elevilor de la Colegiul Național Constantin Carabella, activități cu caracter montan, care s-au desfășurat în zona Munților Bucegi.
Programul a început joi dimineața în zona peretelui Vararia Mica, aproape de zona Padina, unde micii școlari, însoțiți de doamna profesoara Daniela Ivascu, au deprins tainele cățărării. Alături de prezentarea echipamentului necesar în escaladă și tehnici de abordare a traseelor alpine, s-au parcurs trasee de dificultate medie ce au împins la maxim adrenalina micilor aventurieri. Activitatea s-a încheiat spre seara, la Centrul Național Salvamont unde tinerii au văzut și baza de pregătire a salvatorilor montani.
Ziua de vineri, am rezervat-o drumeției ușoare spre Canionul Horoabe cu întoarcere prin Turnul Seciului, unde elevii au admirat verticalele acestei zone alpine cu vechi tradiții în alpinismul românesc. Din programul amiezii, nu a lipsit nici obișnuita ecologizare făcută în zona Padina, dupa ravagiile zilnice ale marelui urs, la tomberoanele de gunoi.

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro