O altfel de Școala Altfel

În perioada 28 octombrie – 3 noiembrie, Asociatia Salvamont Dâmbovița, a pus la dispoziția elevilor de la Colegiul Național Constantin Carabella, activități cu caracter montan, care s-au desfășurat în zona Munților Bucegi.
Programul a început joi dimineața în zona peretelui Vararia Mica, aproape de zona Padina, unde micii școlari, însoțiți de doamna profesoara Daniela Ivascu, au deprins tainele cățărării. Alături de prezentarea echipamentului necesar în escaladă și tehnici de abordare a traseelor alpine, s-au parcurs trasee de dificultate medie ce au împins la maxim adrenalina micilor aventurieri. Activitatea s-a încheiat spre seara, la Centrul Național Salvamont unde tinerii au văzut și baza de pregătire a salvatorilor montani.
Ziua de vineri, am rezervat-o drumeției ușoare spre Canionul Horoabe cu întoarcere prin Turnul Seciului, unde elevii au admirat verticalele acestei zone alpine cu vechi tradiții în alpinismul românesc. Din programul amiezii, nu a lipsit nici obișnuita ecologizare făcută în zona Padina, dupa ravagiile zilnice ale marelui urs, la tomberoanele de gunoi.

Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro