Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de weekend, nr. 3660/3661
4-12-2021

Școala din Ulmi, partener în cadrul proiectului Erasmus +’’Active and Responsible Citizenship’’

REUNIUNE DE PROIECT:

 ’’ ACTIVE AND RESPONSIBLE CITIZENSHIP ’’,

                                                                   ref. 2018-1-EL01-KA229-047909_5  

Fossacessia , Italia

11- 15 martie 2019

 

Scoala Gimnaziala Ulmi a participat la cea de-a doua  reuniune din cadrul proiectului Erasmus +’’Active and Responsible Citizenship’’ nr. ref. 2018-1-EL01-KA229-047909_5 care a avut loc in perioada 11- 15 martie 2019,  fiind organizata de Istituto Comprensivo Fossacesia, Italia. La aceasta reuniune au participat toate tarile partenere: Turcia, Italia, Bulgaria, Grecia, Romania, scoala partenera din Grecia fiind coordonatorul proiectului.

Agenda reuniunii a cuprins întâlnirea oficială cu reprezentanți ai regiunii partenere din Italia, o ședință de lucru în care s-au prezentat toate instituțiile  implicate in educatia copiilor, oferind celor prezenți scurte descrieri despre profilul și activitățile pe care le desfășoară.

Gazda reuniunii, Istituto Comprensivo Fossacesia, a organizat vizite în școlile din Fossacesia, Mozzagrogna, Santa Maria Imbaro, școli în care se desfășoară activități de instruire de bună calitate și care implementează un sistem de management ce poate fi considerat exemplu de bună practică.

Obiectivele reuniunii au constat in :

  • vizitarea unitatilor scolare care apartin Istituto Comprensivo Fossacesia
  • vizitarea centrului ANFAS pentru copiii si tinerii cu deficiente-Lanciano
  • participarea la atelierele realizate de catre scoala gazda, pe diferite tematici
  • prezentarea materialelor realizate de catre reprezentantii fiecarei tari pe tematica stabilita la intalnirea precedent
  • stabilirea sarcinilor care revin fiecarei scoli partenere pentru pregatirea materialelor care vor fi prezentate in cadrul urmatoarei intalniri din luna mai, din Bulgaria

 

Inca din prima zi, echipele celor cinci tari partenere au participat la o ședință tehnică în care au fost analizate activitățile și rezultatele parțiale obținute până la momentul întâlnirii, s-au fixat responsabilitățile fiecărui partener, termenele și intervalele de timp stabilite pentru fiecare activitate propusă ce urmează a fi realizată, precum și metodologia și modul de realizare.

Pe durata mobilitatii, am participat la ateliere de lucru ( reprezentari grafice), workshop-uri pe teme diverse ( modelaj, pictura) alaturi de elevii scolilor din Fossacesia, am vizitat centrul educational pentru persoanele cu dizabilitati din Lanciano unde  au fost prezentate tipurile de activitati realizate de pedagogi si psihologi pentru copiii si adultii cu dizabilitati . De asemenea, au avut loc intalniri cu primarul comunei Fossacesia si  presedintele ONG-ului RATI care a prezentat o alocutiune pe tema implicarii comunitatii de afaceri im sprijinirea mediului educational din Italia.

Pe tot parcursul vizitelor ne-am bucurat de ospitalitate, de o deosebita grija din partea organizatorilor reflectata de organizarea amanuntita a activitatilor. Totul s-a derulat conform programului stabilit anterior intalnirii, intr-o atmosfera calda, prietenoasa ceea ce ne-a facut sa ne simtim ca intr-o familie.

 

 Scoala Gimnaziala Ulmi

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media