Școala Coresi a obținut locul III la concursul Sanitarii Pricepuți

În perioada 19-24 iulie 2019, la Poiana Pinului în județul Buzău, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a organizat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Sănătății și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență,Etapa Naţională a Concursului pentru Sănătate şi Prim Ajutor “Sanitarii Pricepuţi”.

Competitia s-a desfăşurat în Complexul de Agrement „Poiana Pinului” din judeţul Buzău.

La concurs au participat 205 elevi din clasele V-VIII, membrii ai  41de echipaje câştigătoare ale fazei judeţene a competiţiei organizate de filialele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, printre acestea numărându-se şi echipajul  pregătit de Crucea Roşie Dâmboviţa.

Echipajul de gimnaziu al  Școlii Coresi Târgoviște, a reprezentat anul acesta cu succes Crucea Roşie Dâmboviţa la faza națională a competiției„Sanitarii Pricepuți”  la Poiana Pinului unde a ocupat locul III.

La sediul Crucii Roşii Dâmboviţa, directotul  Filialei, jr. Raul Pavelescu, antrenorul Petrică Porumb şi  Silvia Şargan reprezentantul tineretului Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa, i-au primit pe câştigătorii  „Sanitarii Pricepuți” .  Echipajul  a primit daruri din partea conducerii  Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa şi împreună au servit un pahar de suc şi o felie de pizza.

Directorul  Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa, jr. Raul Pavelescu  a ţinut  să  felicite echipajul  dar şi pe  colegii care se implica atent în pregătirea elevilor participanţi şi acordă atenţia cuvenită acestui concurs.

Trofeul  adus de echipajul de gimnaziu al  Școlii Coresi Târgoviște a rămas  în vitrina  dedicată trofeelor    Crucii Roşii Dâmboviţa.

„Sanitarii Pricepuți” este singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor care se desfășoară în școlile din România de 57 de ani fără întrerupere. La concurs poate participa, benevol, orice elev din învățământul gimnazial (cl.V-VIII) și liceal (cl.IX-XII).

 

 

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro