„Sărbătoarea primăverii în Europa”, la Școala „Mihai Viteazul” Târgoviște

Joi, 26 martie, la Școala „Mihai Viteazul” Târgoviște a avut loc un seminar pe tema „Sărbătoarea primăverii în Europa”, activitate desfășurată în cadrul Campaniei „Europa , casa noastră”.

Echipaje de la clasele III –VIII au ales să fie ambasadorii unei țări din Europa și să prezinte elemente de cultură și de civilizație legate de primăvară. Au prezentat scriitori și compozitori născuți în lunile primăverii sau care au avut creații pe această temă, picturi celebre pe tema primăverii, dansuri și festivaluri și elemente de gastronomie. Unele echipaje au purtat numele unor flori de primăvară, traduse în limba țării ai cărei ambasadori au ales să fie. Au răsunat acordurile lui Vivaldi, au fost prezentate pe videoproiector picturi celebre ale lui Salvador Dali și s-au ilustrat, spre încântarea publicului , ritmul și mișcările valsului pe care Viena l-a făcut celebru, dar ale cărui origini și le revendică mai multe țări: Austria, Franța, Germania sau Polonia.

La seminarul inițiat de profesor Marilena Pavelescu au participat peste 35 de elevi, părinți și cadre didactice. Potrivit informațiilor oferite de profesoara de muzică, Mihaela Bulgăre, scopul seminarului a fost de a le forma elevilor deprinderea de a comunica în grup și de a integra informațiile despre cultura țărilor europene obținute pe cale formală și nonformală sau chiar informală în propria reprezentare cu privire la valorile europene.

europa casa noastra  (3) europa casa noastra  (4) europa casa noastra  (1)

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro