Revolta unui părinte: “Oare unde este școală gratuită, când noi trebuie să cumpărăm absolut tot?”

Distribuie:

Începerea școlii pune la încercare și nervii prinților. Mai cu seamă în contextul învățământului hibrid care pune dificultăți tuturor, iar a cărei eficiență este pusă sub semnul întrebării. O mămică din Târgoviște a povestit, pe fecebook cum s-a desfășurat ședința cu părinții, dar și care sunt nemulțumirile părinților față de guvernanți. Aceasta se leagă, în principal, de discrepanța dintre sintagma “învățământ gratuit” și realitate.

Am avut ședință cu părinții pentru începerea noului an școlar, s-au propus 3 variante: Hibrid-15 acasă/15 la școală, în felul acesta nu vor înțelege nimic nici cei din clasă și nici cei de acasă. On-line toată lumea acasă, asta nu mai este școală clar! Sau toți la școală, acesta este scenariu cel mai bun! Dar stai că nu este așa, dacă noi optăm să mergem toți la școală atunci trebuie să îi separăm prin plexiglas, cumpărat tot de noi părinții, adică noi dăm bani să ne închidem copiii în niște cutii ca pe niște animale cu botniță la gură. Cred că niciun părinte nu își dorește acest lucru.

Mai avem varianta să fim toți la școală, dar să schimbăm băncile în bănci individuale clar tot pe banii noștri, asta până la 01.10 .2020, pe urmă nu se știe ce se mai întâmplă.

Acum vin cu o întrebare pentru cei ce ne conduc și iau decizii pe genunchi, dacă dumneavoastră ați pregătit cele 3 variante nu trebuia să vă gândiți ca absolut toate să se poată realiza? V-ați gândit că mulți sunt reticenți și nu vor să își trimită copii la școală, uite ca toți vrem!

Voi ca și aleși ai poporului asta ar trebui să faceți tot posibilul să funcționeze, nu să vă așteptați ca părinții să cumpere mobilier, dezinfectant, șervețele, măști… Astea trebuiau asigurate de către stat, ați avut 6 luni la dispoziție să faceți ceva  acum înainte de începerea școlii ne anunțați că nu sunteți pregătiți. Manuale de la școală nu se mai dau că poate sunt infectate,tot noi trebuie să le cumpărăm. Oare unde este școală gratuită, când noi trebuie să cumpărăm absolut tot.

În loc să faceți mii de pliante care ajung la coșul de gunoi sau să vă plimbați în turmă pentru un vot ar trebui să vă gândiți la viitorul copiilor. Timp de 6 luni ne-ați luat libertatea, a trebuit să trăim din șomaj tehnic, ne-ați distrus afacerile, acum vreți să cumpăram mobilier și toate cele necesare? De unde să avem domnilor aleși, bani? Să nu îmi spuneți că putem să optăm pentru online, nu este deloc o soluție și pentru această variantă este de nevoie de cineva care să stea cu copilul în timpul acesta, noi trebuie să muncim ,să ne revenim pentru ca ajutor din partea voastră nu am primit. Decât niște promisiuni deșarte, oricum ne-am obișnuit, dar atenție domnilor aleși la ce veți face pe viitor, am fost cuminți până acum, ne-am supus regulilor, dar un părinte este în stare de orice pentru copilul lui, nu acceptăm ca ei să fie bătaia voastră de joc.” a scris tânăra.

Părinții care au reacționat la mesajul tinerei, au tot atâtea dileme, dar și nemulțumiri. Ei spun că și părinții sunt divizați, în condițiile în care de la săptămână la săptămână nu se știe ce se va întâmpla și dacă un eventual efort financiar ar avea vreo importanță practică.

Pentru școlile din Târgoviște, deocamdată se aplică scenariul galben, cu învățământ hibrid.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro