Produse tradiţionale franceze promovate, în Dâmboviţa, de elevi francezi

Astăzi, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a găzduit o întâlnire cu partenerii proiectului „Valorificarea produselor locale prin intermediul cooperării transnaţionale a tinerilor”.

Este vorba despre un parteneriat româno-francez şi implică teritoriile a două grupuri de acţiune locală (GAL): Grupul de Acţiune Locală francez „Pays Gapencais” şi Grupul de Acțiune Locală român „Dealurile Sultanului” Vişineşti.

“Acest proiect este important şi pentru activitatea economică, dacă reuşim să promovăm, şi în România şi în Franţa, produsele celeilalte părţi. Este important şi din perspectiva cunoaşterii reciproce, dar sper ca proiectul să fie baza unor relaţii comerciale, de asociere, de înfrăţire cu localităţi din zona Gap pe viitor.” a precizat Adrian Ţuţuianu preşedintele CJD, de la care tinerii târgovişteni aşteaptă sprijin pentru deplasarea pe care o vor face în Franţa.

Proiectul este finanţat de Grupul de Acţiune Locală din „Pays Gapencais”, Casa Europei situată în Gap – regiunea Hautes-Alpes, Statul francez şi Uniunea Europeană, prin intermediul programului „LEADER”. El presupune întâlnirea între două grupuri de tineri de la Institutul de Meserii din Hautes-Alpes (Franţa) şi de la Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgovişte (România) care studiază disciplina comerţ, în scopul de a analiza posibilităţile de valorificare a produselor locale din cele două ţări. Demersul se va concretiza printr-un stagiu profesional de o săptămână al tinerilor francezi şi români pe teritoriul partenerului de cooperare.

Astăzi, elevii francezi au făcut la CJD a prezentare a produselor, ei fiind mandataţi de 4 firme franceze să încheie contracte comerciale în România pentru valorificarea produselor, iar mâine vor avea o prezentare extinsă pentru mediul de afaceri local în incinta Colegiului Economic.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro