Prima ediție a concursului „Mulțumesc, iubită mamă” se desfășoară pe 7 martie

Distribuie:

Concurs județean (CAEJ) de creație literară: “Mulțumesc, iubită mamă!“, ediția, I  își desfășoară activitățile în această perioadă. Astfel, între 14 și 28 februarie cei interesați pot trimite lucrările cu care doresc să se înscrie în concurs, iar pe 7 martie va avea loc premierea câștigătorilor. Concursul este organizat de Școala Românești, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal Curtea Domnească, sprijinit de Universitatea Valahia Târgoviște.

”Un rol important în dezvoltarea personalității copiilor îl are arta. Alături de pictură, muzică, dans, sculptură sau teatru, o formă de artă este și creația literară. Pornind de la convingerea că elevii trebuie încurajați să se exprime liber și să își dezvolte capacitatea de gândire și imaginația, propunem implementarea concursului de creație literară “Mulțumesc, iubită mamă!”. Școala nu are menirea doar de a transmite cunoștințe teoretice, ci și de a forma valori, atitudini și comportamente sau de a dezvolta gândirea critică. Întrucât acordăm o importantă atenție dezvoltării emoționale, ne-am propus exploatarea creațiilor literare (în versuri sau în proză). Desigur, acest concurs valorifică și cunoștințele elevilor de vocabular, precum și capacitatea de exprimare și comunicare în limba română.
Se vor urmări și puncta originalitatea lucrărilor, creativitatea și respectarea temei concursului (mama). Evaluarea lucrărilor va fi făcută de către doamna lector univ. dr. Sânziana Sterghiu, profesor la Facultatea de Litere a Universității Valahia din Târgoviște.

Se vor acorda: premiu special, premiul I, premiul al II-lea, premiul al III-lea și mențiuni.
Festivitatea de premiere va avea loc pe 7 martie 2020, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, în cadrul unui spectacol artistic special organizat (muzică, dansuri, recital de poezie). Elevii sunt invitați alături de cadrele didactice coordonatoare, la ora 11:00, pentru a primi diplomele și premiile (premiile constau în cărți). Lucrările premiate pot fi citite de către elevi în cadrul festivității.
Expedierea lucrărilor se va face în perioada 14.02.2020-28.02.2020, la adresa de e-mail [email protected]

Coordonator: Prof. Limba și literatura română, Florentin-Daniel Gheorghe, Școala Gimnazială Românești.

regulament-fisa-acord-declaratie

Distribuie:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro