Peste 3000 de candidaţi dâmboviţeni, la probele evaluare a competențelor din cadrul examenului național de Bacalaureat 2018

În perioada 12 – 22 februarie se desfășoară probele de evaluare a competențelor din cadrul examenului național de Bacalaureat 2018.

La finalizarea înscrierilor, din cele 29 unităţi liceale care școlarizează elevi în clasa a XII-a,  urmează să participe 3384 candidați (2912 din promoţia curentă şi 472 din promoţii anterioare).

Pentru că o parte a candidaților din promoțiile anterioare, susțin doar probele scrise pentru care nu au obținut note de trecere, cei mai mulţi cadidaţi vor fi prezenţi la probele scrise din luna iunie.

La Proba Ade evaluare a competențelor de comunicare în limba română desfășurată în perioada 12-13 februarie au fost înscriși 2954 candidați, din care 38 au fost absenți și doi candidați au fost eliminați pentru utilizarea telefonului mobil în timpul probei.


Cei mai mulți candidați 1883, au obținut nivelul de competență experimentat, în timp ce, 388 au obținut nivelul de competență mediu.

Proba Dde evaluare a competențelor digitale,  deși debutează astăzi, 16 februarie, la nivelul județului Dâmbovița a fost începută în data de 15 februarie la Colegiul Național ”I. L. Caragiale” Moreni din cauza lipsei unui număr de calculatoare corespunzător numărului de candidați pentru cele trei zile de probă existente în calendarul examenului de bacalaureat. Ministerul Educației Naționale a aprobat desfășurarea acestei probe în avans.

La Proba D sunt înscriși 2713 candidați, o parte a elevilor de clasa a XII-a primind aprobare de echivalare a probei pe baza unor examene susținute anterior (ex. ECDL).

Majoritatea unităților de învățământ vor susține proba în toate cele trei zile alocate examenului (16, 19 și 20), iar probele se vor desfășura zilnic în intervalul orar 12-15.

Proba C de evaluare a comptențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională va reuni 2874 candidați și va începe în data de 21 februarie. Majoritatea elevilor  susțin examenul la limba engleză (2535), iar la limba franceză vor susține 318. Un număr de 17 candidați vor susține proba la limba italiană, iar 4 la limba spaniolă.

Pentru probele D și C comisiile vor tebui să afișeze rezultatele la cel mult 48 de ore de la desfășurarea examenului.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca