DE LA CITITORI: Seara de carte – un proiect de succes în cultura dâmbovițeană

Articol realizat de Roxana Clopotaru, studentă în anul I la Facultatea de Știinte Politice, Litere și Comunicare, specializarea jurnalism. 

      Este bine cunoscută activitatea intensă pe care Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște o desfășoară, iar “Seara de carte” este  unul dintre evenimentele de succes, care rezistă de ani buni și care continuă să stârnească interesul cât mai multor cititori. Grupul care participă la această întâlnire este format din profesori, liceeni, studenți, ingineri, însă nu ocupațiile sunt cele care îi țin aproape pe participanți, ci scopul pe care îl au cu toții: să citească titluri de calitate, să deprindă învățături și să socializeze și pe baza altor subiecte decât cele întâlnite în mediul online.

Vedeta serii de 15 februarie a fost “Portretul lui Dorian Gray”, volum prezentat în cadrul întâlnirii de către Cosmin Ploscaru.  Cartea, singurul roman terminat al lui Oscar Wilde, este astăzi una din cele mai cunoscute opere ale sale. “Portretul lui Dorian Gray”  este un oximoron al lumii în care trăieşte însuşi scriitorul. Acesta subliniază faptul că  sinceritatea, adevărul și moralitatea sunt, într-un final, tot ceea ce contează la un om. Deşi adept al ideilor despre minunăţia  frumuseţii exterioare, Oscar Wilde vine să  evidențieze ideea despre importanţa şi locul moralității.

Nu uitați că “Seara de carte” este o întâlnire cu caracter amical, unde nu contează meseria, nu contează vârsta și oricine este  interesat să citească, să dezbată sau să își susțină punctul de vedere  este binevenit. Unul dintre motivele pentru care “Seara de carte” este un succes îl reprezintă numărul tot mai mare de tineri care se alătură grupului, tineri cu inițiative, cu dorințe și cu drag de cărți.

Așadar, drag cititor, Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” poate deveni și pentru tine o lume cu iz de poveste, joia, de la ora 17:00, din două în două săptămâni. Următoarea întâlnire va avea loc pe 1 martie, iar mărțișorul pe care vi-l propunem este  “Testamentul lui Abraham” de Igor Bergler.

Lectură plăcută!

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro