Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021
profesori_bac_65198300

Peste 200 de profesori dâmbovițeni susțin în luna august examenul scris de definitivat

Peste câteva zile, profesorii dâmbovițeni vor trece din nou prin emoțiile examenelor. Este vorba despre examenul de definitivat, unde, potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar Valentin Stancu, în luna decembrie 2015 au fost înscrise 245 cadre didactice, dintre care două au fost respinse pentru invalidare din cauză de vechime necorespunzătoare (mai mult de șapte ani). 12 persoane s-au retras pe parcursul anului din motive personale.

După validarea dosarelor și susținerea celor două inspecții au fost admiși pentru proba scrisă 231 cadre didactice corespunzătoare celor 28 discipline, cei mai mulți fiind înscriși la învățători, educatoare, educație fizică și limba română.

Proba scrisa va avea loc în data de  4 august 2016 la Colegiul Economic ”Ion Ghica” din Târgoviște, nota minimă de promovare fiind 8 (opt). Candidații vor avea accces în baza documentului de identitate în intervalul orar 8-8.30. Proba scrisă va dura 4 ore și va începe la ora 10.

Definitivatul este examenul care le da profesorilor dreptul de practica în învățământul preuniversitar. După definitivare, evoluția în cariera se realizează prin gradul didactic II și gradul didactic I. Profesorii se pot prezenta de maximum 3 ori la examenul de definitivat, în cel mult 5 ani. Cei care pica definitivatul pot sa fie angajați în învățământ doar pe perioada determinata, ca profesori debutanți.

 

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media