Peste 1000 de solicitări de evaluare psihosomatică a preșcolarilor dâmbovițeni, până acum

Pe 2 aprilie, începe înscrierea copiilor în clasa I, iar unul dintre pașii importanți pe care trebuie să-i facă părinții micuților este de a-i înscrie pe aceștia la evaluarea psihosomatică, care se va face se va face sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) și se va desfășura în grădinițe, unde se vor deplasa specialiștii.

Perioada prevăzută în metodologie, pentru realizarea evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, este 2-19 aprilie 2013, în acelaşi interval urmând a fi comunicate şi rezultatele, dar copiii care nu se vor încadra în această perioadă vor putea fi evaluați până în luna septembrie a acestui an.
Potrivit informațiilor oferite de Cristina Marin, directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, până acum au fost primite 1144 de cereri de evaluare psihosomatică, din care 361 pentru clasa pregătitoare, 188 pentru clasa I și 595 fără specificarea clasei.

Testul pentru clasa pregătitoare are o durată de maxim 20 de minute, iar pentru clasa I 30 de minute. Copilul trebuie să se prezinte la evaluarea psihosomatică cu avizul medicului, care să ateste faptul că acesta este apt pentru înscrierea în învățământul primar, aceasta fiind evaluarea somatică, iar cea psihologică fiind sarcina psihologilor școlari.

Vor fi evaluate trei categorii de copii:

  • copiii care împlinesc vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2013 (pentru cuprinderea în clasa I)
  • copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2013 (pentru cuprinderea în clasa pregătitoare)
  • copiii care împlinesc 6 ani după data de 1 ianuarie 2014

Pentru mai multe informații despre procedura de înscriere în clasa I și clasa pregătitoare și evaluarea psihosomatică, cei interesați pot accesa site-ul inspectoratului școlar județean isj-db.ro. 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro