Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3664
8-12-2021
profesori_600x399

Peste 1000 de profesori dâmbovițeni, înscriși în 2015 la titularizare și definitivat

Anul acesta, s-au înscris pentru examenul de titularizare, a cărui probă scrisă va avea loc pe 15 iulie, 703 candidați dâmbovițeni, iar pentru cel de definitivat din 9 iulie 258 candidați.

Examenul de definitivare 2015 constă în susținerea a cel puțin două inspecții speciale la clasa și a unei probe scrise. Profesorii înscriși la definitivat au fost inspectați la clasa până pe 5 iunie 2015, de către inspectorul pe disciplina de examen și directorul școlii.

Notele de la inspecție nu au putut fi contestate. Pentru a intra în examenul scris de definitivat, profesorii trebuie să aibă media la inspecții cel puțin 8 și să fi predat la catedra cel puțin 1 an. Examenul scris de definitivat 2015 (proba scrisă) se desfășoară pe 9 iulie 2015, începând cu ora 10:00, și durează 4 ore. Nota minima de promovare a examenului de definitivat este 8.

Anul trecut, în județul nostru, 58,57% dintre  candidaţi au obţinut note peste 8 la proba scrisă a acestui examen, aceasta fiind nota necesară pentru a promova examenul.

Titularizarea este concursul de angajare într-o școală pe perioada nedeterminată și este format dintr-o probă practică sau inspecție la clasă și dintr-un examen scris care va fi susținut pe 15 iulie 2015. Examenul scris de titularizare durează 4 ore, iar profesorii au de rezolvat două subiecte din disciplina pe care vor să o predea și un subiect din metodica predării.

Pentru angajarea pe perioada nedeterminată, candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția speciala la clasa sau cel putin media 8 la inspecțiile la clasa la Definitivat 2015. Media de repartizare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisa)*3+(nota obținută la proba practica/inspecția specială la clasa)]/4. Însă obținerea notei 7 la titularizare nu garantează și obținerea postului vizat de un profesor într-o școală, dacă pe acest post candidează mai multe persoane; repartizarea pe post se face în ordinea descrescătoare a mediilor, în consecință este titularizat cel cu nota cea mai mare.

Pentru angajarea pe perioada determinată candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția speciala sau cel puțin media 5 la inspecțiile la clasa de la Definitivat 2015. Media de repartizare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisa)*3+(nota obținută la proba practică/inspecția specială la clasa)]/4.

În 2014, procentul de promovare la titularizare în Dâmbovița, adică al candidaților care au obținut mai multe de 7 a fost de 77,8% .

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo
soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media