Fermierii dâmbovițeni care vor sprijin pe suprafață, verificați „la sânge” de APIA

Fermierii dâmbovițeni mai pot depune cereri pentru sprijinul pe suprafață până la data de 10 iulie. Începând cu 15 iunie, însă, cererile se depun cu penalități de 1% pentru fiecare zi lucrătoare.

La acest moment, APIA Dâmbovița a centralizat 24.877 de cereri, pentru o suprafață totală de 119.223,63 de hectare, iar specialiștii instituției au început și acțiuni de verificare în teren a fermierilor, pentru verificarea veridicității datelor declarate în hărțile electronice pentru blocul fizic.

„Sunt acele controale pentru Anexa 17 B. La depunerea cererii, fermierul își desenează o parcelă, care iese din limitele blocului fizic și ne spune așa: În teren, așa am parcela, chiar dacă la dumneavoastră, în hărțile electronice se vede că parcela mea intră cumva spre pădure sau într-un loc neagricol. Nu este așa. Este imaginea veche, În teren este corect. Îi lași fermierului poziționată parcela în afara blocului fizic, i se generează automat de către aplicația electronică un formular care îi spune că s-a declarat în afară, că-și asumă acest lucru. Îl semnează, iar pe baza acestor formulare se merge în teren. În teren se verifică dacă fermierul are dreptate, se propune reconfigurarea blocului fizic, conform declarației realității din teren dar, în cazul în care fermierul nu are dreptate și a fost doar o idee a lui că este altfel acolo, atunci va fi sancționat. Parcela respectivă i se reduce la atât cât s-a găsit în teren pentru că e practic un control la cererea fermierului”-Oana Năstase, purtător de cuvânt APIA Dâmbovița.

Au fost 575 de fermieri care au solicitat astfel de controale pe teren, din care 411 au fost deja verificați și urmează să fie procesate datele identificate în teren.

Un alt control este cel pentru verificarea diversificării culturilor, pe un eșantion de 587 de fermieri, stabilit de APIA.

 

 

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro