Operatorii economici din județ pot decide soarta învățământului profesional

În cursul zilei de astăzi, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a emis un comunicat prin care solicită operatorilor economici din județ să comunice o situație reală a necesității forței de muncă pentru a stabili modul de organizare al instituțiilor de învățământ cu profil profesional pentru următorul an.

În plus, operatorii economici sunt încurajați să susțină acest tip de învățămân prin punerea la dispoziție a unui număr de locuri pentru practica elevilor și studenților. Companiile au acces pe www.isj-db.ro la categoria Admitere învățământ liceal, profesional și dual la modelul de cerere pentru școlarizarea în învățământul profesional și dual.

Pe lângă beneficiul de a-și pregăti viitorii angajați, companiile primesc de astăzi și o mână de ajutor din partea Camerei Deputaților. Operatorii economici care aleg să susțină învățământul dual vor primi beneficii financiare care constau în scutirea de la plata impozitului pe profit reinvestit sau deducerea sumelor care vor fi redistribuite în sume pentru bursele elevilor.

Acest proiect legislativ vine pentru a încuraja implicarea companiilor în pregătirea profesională și în încercarea de a sincroniza nevoile pieței muncii cu sistemul de învățământ de profil.

 

În prezent, în Dâmbovița există peste 50 de operatori comerciali care susțin învățământul liceal, profesional și dual prin programe de practică, după finalizarea studiilor încheierea unui contract de muncă nefiind obligatorie. Dintre aceștia doar 5 susțin învățământul dual, respectiv S.C. ARCTIC S.A., S.C. NIMET S.A., OMV Petrom, METAPLAST SRL și S.C. Puratos Prod S.R.L. Unitățile de învățământ cu un astfel de profil însumează în prezent 2 490 de elevi la nivel de județ.

 

Astfel, companiile care doresc să susțină un asemenea sistem de învățământ și care doresc să își califice angajații sunt încurajate de ISJ Dâmbovița să se înscrie pe lista companiilor implicate, urmând ca de anul următor să poată beneficia și de avantajele financiare aprobate astăzi de către deputați.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro