O dâmboviţeancă a obţinut mențiune specială, la Gala Studenților Români din Străinătate 2016

Județul Dâmbovița a fost din nou un exemplu în educație seara trecută, la București, în cadrul unui eveniment deosebit, Gala Excelenței – 2016, organizată de Liga Studenților Români din Străinătate.

La Gala Excelenței – 2016, organizată de Liga Studenților Români din Străinătate, Mariana Preda, fostă elevă a Liceului de Arte Bălașa Doamna, a obținut Premiul Special în Arte ”Grigore Vieru”, spre satisfacția susținătorilor ei: familie, prieteni, profesori. Acest premiu reprezintă o recunoaștere a talentului ei remarcabil, dar și o confirmare a contribuției consecvente în promovarea folclorului românesc autentic. Întrebată la final ce mesaj are pentru cei de acasă, Mariana a transmis un gând de recunoștință profesorilor care i-au marcat devenirea, iar colegilor mai mici îndemnul la muncă susținută și responsabilă pentru împlinirea visului de a performa în artă.

În prezent, Mariana Preda  este studentă în anul III la Conservatorul din Amsterdam, secția de nai clasic.

Originară din județul Dâmbovița,  localitatea Picior de Munte, Mariana Preda a început să cânte la nai la vârsta de șase ani și a continuat educația muzicală pe tot parcursul copilăriei și adolescenței ei, studiind  la Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” din Târgoviște. Primul său mentor, regretatul profesor de nai – Marian Ionescu, i-a descoperit talentul și i-a canalizat energia spre performanță. An de an, Mariana a participat la Olimpiadele Naționale de Muzică, unde invariabil obținea premiul I la instrumentul nai. A participat la numeroase concursuri și festivaluri de muzică populară, unde  a câștigat premii importante, printre care demne de amintit sunt Premiul I la Festivalul de Muzică ”Maria Tănase”, premiul I la Festivalul de Muzică Populară de la Mamaia sau Premiul I la Concursul de nai din Țările de Jos. Educația ei a fost îmbogățită de profesori de renume, cum ar fi Gheorghe Zamfir, Damian Drăghici sau Radu Nechifor, care au contribuit la desăvârșirea talentului ei extraordinar. În calea ei spre devenire a lansat de curând două albume: ” Luna ” și ” Sunrise “, înregistrate la Milano în 2015.

            De remarcat este și activitatea ei artistică pe tărâmul cinematografiei. Astfel, în 2014 Mariana a regizat primul  film de scurt metraj numit “Life”, care a avut premiera în Seattle – SUA,  la NFFTY (Festivalul Național de Film pentru Tinere Talente), cel mai mare festival de film lume pentru regizori tineri și a obținut “Premiul Independent Spirit”.

Au fost alături de Mariana la La Gala Excelenței – 2016 inspectorii școlari dâmbovițeni Gabriela Istrate și Sorin Ion, și Ionela Preda, sora tinerei, elevă la același liceu la care a studiat și Mariana, o fată la fel de talentată, care promite mult pentru lumea muzicală.

12417936_754641558004208_2622355830354909784_n 12472390_1233042726711351_2160128300803447864_n


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro