Liceul Tehnologic Petrol Moreni, implicat într-un proiect Erasmus+, cu scopul prevenirii abandonului școlar

Proiectul Erasmus+, S.M.I.L.E, proiect de parteneriat strategic 2015-2017 a debutat cu prima reuniune de lucru a profesorilor, care avut loc în perioada 13-15 ianuarie 2016, la Crema, Italia – ”Orașul European al sportului 2016”.

      Şcolile partenere sunt din Crema – Italia – coordonator, Liceul Tehnologic Petrol Moreni – România, Istanbul – Turcia, Bauska – Letonia, Bialystok – Polonia, Bari – Italia, alături de UNIVERSITA’ DEGLI STUDI DI MILANO – Italia.

     Scopul proiectului este acela de a preveni abandonul școlar şi de a asigura achiziționarea de către elevi a unor competente care sa le permită progresul și integrarea socială

     Obiectivele de bază sunt sprijinirea școlilor partenere in prevenirea abandonului școlar si a părăsirii timpurii a scolii, dezvoltarea competentelor de baza si transversale prin intermediul unor metode inovatoare, promovarea cetățeniei active în rândul tinerilor.

     Principalele activităţi sunt conectate la următoarele domenii: sport (turnee cu sporturi tradiționale și locale, interviuri cu foști sportivi locali, ştafeta anti-dopping, promovarea unui stil de viață sănătos și echilibrat), metode inovative de predare, utilizarea noilor tehnologii, cooperare cu Centrele EUROPE DIRECT, consiliere psihologică.

      La prima reuniune de proiect destinată stabilirii unor detalii referitoare la derularea în condiții optime a proiectului au participat câte trei cadre didactice din partea fiecărei instituții partenere.

      Principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii au fost:

– stabilirea activităților relevante ale proiectului, atât cele derulate în fiecare școală parteneră, cât și cele din cadrul reuniunilor de proiect cu elevi și profesori;

– structura website-lui proiectului;

– rezultatele și produsele finale ale proiectului;

– metode eficiente de consiliere pentru elevii cu risc de abandon şcolar;

– strategiile de evaluare și diseminare ale proiectului.

      Au mai fost discutate: principiile şi modalităţile de integrare în curriculum a proiectului prin intermediul conceptului CLIL (Content and Language Integrated Learning), implementarea în şcolile partenere a proiectului eTwinning, „Crossing Borders”, asociat proiectului SMILE, principalele direcţii de abordare a activităţii de consiliere a elevilor.

      Un moment important al întâlnirii a fost dialogul cu primarul Cremei, d-na Stefania Bonaldi, care ne-a vorbit despre implicarea administrației locale în viața școlilor, importanța sportului pentru sănătatea comunității și ne-a descris modalitățile prin care cetățenii sunt motivați să adopte un stil de viață sănătos.

Articol semnat de profesoara Veronica Ionescu


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro