ortooxacell kiss2022.gif Flax

Liceul de Arte Bălașa Doamna merge cu “arsenalul greu” la Competiția Școală Europeană

 

Până pe 5 aprilie, școlile și liceele din toată țara sunt așteptate să se înscrie pentru obținerea certificatului de Școală Europeană, care se acordă unei școli din trei în trei ani, dacă aceasta întrunește punctajul necesar.

Liceul de Arte Bălașa Doamna din Târgoviște se va înscrie anul acesta pentru reconfirmarea titlului de Școală Europeană, pe care l-a primit în 2010, cu cel mai mare punctaj pe țară.

Directorul unității de învățământ, Luminița Procopciuc, spune că este aproape gata dosarul de înscriere, care nu este deloc de neglijat, având în vedere rezultatele obținute în ultimii ani și proiectele europene pe care le-a derulat sau la care a participat. “Ne propunem să obținem acest titlu, mai ales că școala a fost implicată în ultimii ani în programe, proiecte Comenius și acest titlu este adevărat că ne conferă recunoaștere și prestigiu în comunitatea locală. În anul 2012, procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat a fost de 90,69% și am avut un loc fruntaș, chiar dacă anul trecut nu au fost rezultate foarte bune la acest examen. Copiii noștri au învățat și s-au pregătit, chiar dacă au avut și atestatul profesional la muzică, arte plastice și arhitectură. În plus, aproxmativ 90% dintre copiii noștri intră la facultăți după absolvire și nu neapărat la universități de muzică. Îi regăsim și în cu totul alte domenii. Anul trecut, au intrat atât la Universitatea Națională de Muzică de la Bucucrești, pe locuri fără taxă, la Universitatea Valahia, Facultatea de Muzică, la Universitatea Ovidius Constanța, dar se regăsesc și la medicină, Litere, Limbi Străine, Drept, Jurnalism, iar de la secția de arte plastice și arhitectură, ne-am obișnuit ca în fiecare an ei să meargă la Ion Mincu, București și la Academia de Arte. Și la admiterea în liceu, anul trecut, cea mai mare medie a fost 10, iar cea mai mică 6,69”, spune Luminița Procopciuc.

În plus, elevii liceului de arte s-au întors recent de la faza regională a olimpiadei instrumentale, la Râmnicu Vâlcea, pentru clasele III-VIII, cu rezultate excepționale. Au fost obținute 12 premii I și 5 premii II, iar patru elevi au obținut 100 de puncte și vor merge la faza națională. Este vorba despre Eduard Camen, pian, profesor Sorin Barozi, Camil Mișu și Florin Alexandru Radu, percuție, clasa profesorului Rareș Hoțescu, și Izabela Ghergu, violoncel, clasa a VIII-a, profesor Ioana Peteu. Alături de profesorii menționați, s-au mai iplicat în pregătirea copiilor și profesorii Ana Maria Pulbere, Ana Sălișteanu, Alexandru Bondu, Florin Radu, Lazăr Soare, Doina Bădică, Ioana Peteu, Florin Badea, Narcis Tincu, Marian Ionescu.

În plus, în luna februarie, elevii liceului de arte s-au întors de la Concursul margareta Sterian din Buzău cu două premii II, un premiu III și o mențiune.

De asemenea, pe 12 martie a avut loc faza pe școală pentru olimpiada națională instrumentală la liceu, unde au fost selectați 6 elevi, care au obținut 100 de puncte, pentru a merge mai departe la faza națională, la Alba Iulia, în perioada 4-7 aprilie.

Și pentru elevii de la arte plastice s-a organizat faza pe școală pentru această olimpiadă, fiind selectați șase  dintre ei să meargă mai departe în perioada 3-7 aprilie, la Craiova.

Și, nu în ultimul rând, de curând, Liceul de Arte târgoviștean a încheiat două proiecte cu școli din Italia și Suedia, pentru schimburi de experiență în care sunt implicați atât elevi, cât și profesori.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media