Liceul de Arte “Bălașa Doamna”, coordonatorul unui proiect Erasmus+

Liceul de Arte “Bălașa Doamna” este coordonatorul unui parteneriat strategic între școli, cu titlul The Virtual Universe We Want și durata a doi ani, între 1.09.2016 și 31.08.2018, prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene. Acest proiect este finanțat de Comisia Europeană cu suma de 159.340 euro, pentru toate cele 8 școli partenere, din România, Italia, Spania, Turcia, Portugalia, Letonia, Polonia, Lituania, sumă din care 26.780 euro revin Liceului de Arte “Bălașa Doamna”.

În perioada 9-13 aprilie 2018, a avut loc activitatea de learning/training/teaching în Riga, Letonia, la care au participat, din Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte, 2 profesori, un membru al echipei de management, respectiv un membru al echipei de implementare a proiectului, și 2 elevi.

Activitățile, care s-au desfăşurat ȋntr-un interval de cinci zile în școala letonă, Rigas Viduskolla, au vizat atingerea unor obiective propuse anterior și au constat atât ȋn întâlniri ale profesorilor, cât și ale elevilor care participă la acest proiect. A fost vizitată școala și au fost observate activitățile pe care elevii le derulează zilnic. A fost explicat, pe larg, sistemul de învățământ leton și s-au punctat cele mai importante aspecte ale modului în care elevii studiază în școala parteneră.

Elevii şi-au pus în valoare abilitățile şi calitățile, în cadrul activităților pe grupe, în care au pregătit materiale pentru o campanie stradală: fluturaşi, chestionare. De asemenea, aceştia au realizat o expoziţie cu posterele ȋntocmite ȋn cadrul echipelor multinaţionale. Profesorii au avut, zilnic, întâlniri de proiect, în cadrul cărora au discutat aspecte privitoare la managementul proiectului, legate de implementare, de informare-diseminare, comunicare, dar și aspecte financiare. Totodată, au fost prezentate activitățile cu elevii derulate în școală, din ultimele două luni și modul cum acestea au fost realizate, precum și problemele întâmpinate și modalitățile de rezolvare. Cu toții, elevi și profesori, au participat la o campanie stradală, care a avut scop prevenirea/diminuarea fenomenului de agresiune virtuală și la un workshop, organizat de către reprezentant al departamentului leton care se ocupă cu cazurile de agresiune online.

Ultima zi a proiectului a reprezentat un prilej de reflecţie asupra a tot ceea ce participanţii au asimilat în urma întâlnirii, observându-se că s-au atins, şi de această dată, obiectivele propuse pentru întâlnire, că s-a subliniat importanţa fiecărei culturi naţionale, iar folosirea limbii engleze a conferit unitate şi omogenitate tuturor activităţilor.

 

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului ERASMUS+, acţiunea KA2, parteneriate strategice în domeniul şcolar. Informațiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar A.N.P.C.D.E.F.P și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații.

Centru Medical Valeriana


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro