Ion Ghițeanu, profesor de robotică, are doar un sfat pentru elevii săi: “Învățați și plecați în afară!”

 Săptămâna trecută, la Târgoviște a avut loc cea de-a VI-a ediție a Concursului Național de Robotică. 60 de elevi din toată țara s-au întrecut la Târgoviște pentru Cupa Chindia, încercând să impresioneze juriul cu roboții construiți de ei pentru acest concurs. Am stat de vorbă cu cxel care a reușit să mențină tradiția acestui concurs la Târgoviște, profesorul de robotică de la Palatul Copiilor Târgoviște, Ion Ghițeanu, care a rezumat reușita de a face performanță la un singur lucru: pasiune.

Este robotica un sport doar pentru băieți?

-Nu. Este un sport pentru toată lumea, pentru că se stă pe scaun, în fața calculatorului și se contruiesc diverse montaje. Nu este un lucru care să implice anumite proceduri deosebit de grele pentru fete. Nu. Sunt activități perfect normale. Importante sunt pasiunea și dorința de a face ceva și lucruri adevărate pentru că, din păcate, în ziua de astăzi se iese în față cu lucruri total neadevărate.

Sunteți de acord cu dorința tinerilor care vor să plece în afara țării pentru a lucra în acest domeniu?

-Am îmbrățișat ideea Învățați și plecați în afară! Și, sincer, eu asta îi învăț, pentru că, acolo, probabil, valorile sunt altfel.

-Este adevărat că tinerii pasionați de robotică nu sunt sprijiniți așa cum ar trebui?

-Gândiți-vă că acest concurs a fost făcut prin contribuția participanților, iar partea de organizare prin contribuția mea personală. Adică, concurenții și-au plătit masa, transportul și cazarea, pe parcursul celor două zile de concurs și cu asta am spus tot.  Eu zic că este un efort enorm de mare și trebuie să existe o mare pasiune ca să poți face așa ceva.  De asemenea, colegii mei care au reușit să adune în jurul lor copii pasionați, ce au reușit să treacă peste toate barierele pentru a veni aici merită toate laudele.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro